AcasăAlteleEconomicDEŞI PERIOADA LEGALĂ DE REDUCERI ÎNCEPE PESTE DOUĂ SĂPTĂMÂNI - Magazinele anunţă...

DEŞI PERIOADA LEGALĂ DE REDUCERI ÎNCEPE PESTE DOUĂ SĂPTĂMÂNI – Magazinele anunţă deja promoţii şi reduceri

DISTRIBUIȚI

Odată cu luna ianuarie, a venit şi vremea promoţiilor. Atenţie însă la capcane, pentru că perioada legală de reduceri începe abia peste două săptămâni. Ofertele din magazine aduc acum doar mici modificări la preţurile iniţiale.

E plin în magazinele de haine. Afişe mari, cu litere de-o şchioapă, anunţă de departe PROMOŢII şi REDUCERI. Iar asta fură ochii oricui, relatează Observator.

Ce nu ştiu însă toţi cumpărătorii este că perioada legală de reduceri începe mai târziu. Legea reducerilor comerciale arată foarte clar că perioadele pot varia între 15 ianuarie şi 15 aprilie şi 1 august şi 31 octombrie, dar, atenţie, nu mai mult de 45 de zile pentru fiecare magazin.

Aşa că cine mai are răbdare poate prinde preţuri cu adevărat mici.

Dacă aşa-zisele noastre reduceri sunt de multe ori de formă, în străinătate, reducerea se simte cu adevărat.

De exemplu, un portofel se vinde în magazinele din Viena cu 45 de dolari, redus de la 60. În România, preţul e aproape dublu: 85 de dolari.

Atenţie, aşadar, la ofertele înşelătoare! Orice reducere poate fi aplicată doar la o etichetă predefinită, pe care produsul a avut-o timp de 30 de zile înainte.

Singurele perioade în care vânzătorii pot scădea preţul sub acela de achiziţie sunt soldările sau lichidările. Cel mai des, atunci când un magazin urmează să fie închis.

Sursa info Observator

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA