AcasăActualitate112DESCOPERIRE ÎNFIORĂTOARE - Un crescător de porci își hrănea animalele cu cadavre...

DESCOPERIRE ÎNFIORĂTOARE – Un crescător de porci își hrănea animalele cu cadavre şi resturi animale

DISTRIBUIȚI

10DESCOPERIRE ÎNFIORĂTOARE Un crescător de porci din Buzău își hrănea animalele cu cadavre şi resturi animale.

 Autoritățile din Buzău au descoperit, la un control făcut la marginea orașului Buzău, în zona stației de epurare Pod Vadu Pașii, că un crescător de porci hrănea animalele cu oase și alte schelete de animale provenite din sacrificări, scrie Libertatea.

Animalele erau vândute apoi fără autorizație la un târg săptămânal. Există și voci care spun că animale crescute în ferma ilegală ar fi putut ajunge și la producători de mezeluri din Buzău.

Controlul a fost făcut de echipe mixte formate din polițiști locali, comisari de la Garda de Mediu, medici de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Direcția de Sănătate Publică Buzău.

În timpul controlului, inspectorii au descoperit că bărbatul respectiv împrejmuise cu gard de plasă sudată și construise mai multe anexe pe domeniul public al municipiului Buzău, unde creștea oi, vaci și porci.

De asemenea, inspectorii au găsit două gropi, în care erau deșeuri din plastic și folie, urme de cauciucuri arse, deșeuri de origine animală, și anume oase și schelete de animale provenite din sacrificări, reziduuri din materiale de construcții și gunoi de grajd.

Descoperit de autorități și luat la bani mărunți, proprietarul crescătoriei ilegale de animale a încercat să se apere spunându-le inspectorilor că își hrănește animalele cu oase cumpărate de la carmangerie.

Referitor la posibilitatea ca o parte din animale să ajungă la producătorii de mezeluri din municipiul Buzău, reprezentanții DSVSA Buzău au declarat luni că nu există încă o dovadă în acest sens, dar că individul a fost amendat de instituție cu 800 de lei pentru că avea în proprietate animale neidentificate.

Totodată, buzoianul care creștea porci printre cadavre a fost amendat și de Poliția Locală care a dat patru sanctiuni contraventionale, valoarea amenzii fiind de 2450 lei.

”În conformitate cu prevederile Legii 50/1991R, polițiștii locali continuă verificările privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, anexelor și împrejmuirilor, iar în cazul în care vor constata încălcări ale legii vor acționa în consecință”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Buzău, Doru Dumitrașcu.

Info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA