Acasă Actualitate 112 DESCOPERIRE DIICOT – Traficanți prinși de procurori. Aceștia umpleau jucării de Crăciun...

DESCOPERIRE DIICOT – Traficanți prinși de procurori. Aceștia umpleau jucării de Crăciun cu droguri (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

DESCOPERDESCOPERIRE DIICOT  Jucării de la Moș Crăciun, pline cu droguri. Este modalitatea inedită prin care membrii unei rețele de traficanți au vrut să ascundă o cantitate mare de cannabis, dar și alte substanțe de mare risc. Suspecții au fost urmăriți, pas cu pas, de anchetatori din patru județe, care au reușit să-i prindă în flagrant.

Procurorii DIICOT aveau indicii că, începând din luna aprilie, Gîscă Enache Ionuț, zis „Yoplait”, procura, depozita și revindea droguri de risc, precum cannabis, în Brăila.

Bărbatul procura drogurile din mai multe surse, una dintre ele fiind Gagu Cătălin Gabiel. La rândul său, bărbatul aduce substanțele interzise de la un furnizor din orașul Pantelimon, județul Ilfov.

Jucării de la Moș Crăciun, pline cu droguri. Cannabisul era cumpărat din străinătate

Anchetatorii arată că, în cursul lunii noiembrie, inculpatul Gagu Cătălin Gabriel a fost instigat de Mirescu Nicolae Auraș să meargă în Spania. De acolo, trebuia să cumpere o cantitate de cannabis, pe care s-o aducă în România. Drogurile trebuiau să fie plasate pe piața neagră din Brăila. Potrivit procurorilor, finanțatorul operațiunii era Mirescu Nicolae Auraș.

La 17 noiembrie, Gagu Cătălin Gabriel a plecat cu avionul în Spania, la Barcelona. Biletul a fost cumpărat de Mirescu Nicolae care a dat instrucțiuni precise. Gagu a ridicat suma de 2.000 de euro de la o agenție de servicii financiare, banii fiind destinați, cel mai probabil, cumpărării drogurilor.

Ajuns în Spania, Gagu a cumpărat un kilogram de cannabis pe care l-a ascuns în bagaje. S-a urcat apoi într-un autocar cu destinația Brașov. La 24 noiembrie, individul a intrat în țară, prin Vama Nădlac, moment în care a intrat în vizorul unui lucrător de la poliție judiciară.

Continuarea, AICI.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA