spot_img
AcasăLifestyleDescopera gama de accesorii sobe de pe site-ul columnashop.ro

Descopera gama de accesorii sobe de pe site-ul columnashop.ro

spot_img

DISTRIBUIȚI

In Romania, oamenii inca folosesc sobele pentru a se incalzi, fie ca sunt sobe metalice, din teracota sau sobe moderne electrice, toate acestea necesita accesorii in plus pentru a functiona corespunzator. Magazinul columnashop.ro ofera o gama variata de accesorii sobe la preturi avantajoase.

Ce fel de accesorii se gasesc in aceasta categorie?

Absolut totul, de la burlane, arzatoare de fonta, recuperatoare de caldura din tabla emailata, reductie burlan, etc.

Burlanul are multe denumiri, adesea denumita teava de cos cu pereti dubli, conducta de cos cu trei pereti, conducta de combustibil complet sau conducta de cos izolata. Teava de cos este utilizata pentru aerisirea evacuarii la temperaturi ridicate degajate din aparatele de lemne, carbune si ulei, cum ar fi semineele, sobele, cazanele si cuptoarele. Nu fiecare sistem de aerisire necesita o teava de cos, dar este absolut necesar pentru utilizare cu toate semineele si sobele pe lemne. Teava de cos este listata UL, ceea ce permite utilizarea sa cu o gama de tevi de aerisire diferite fabricate de alti fabricanti si o varietate si mai larga de seminee, sobe, insertii si cuptoare. Cu toate acestea, este important sa retineti ca nu trebuie sa amestecati niciodata diferite marci de tevi de cosuri in cadrul unui sistem de cosuri de fum, cu exceptia cazului in care este permis in mod specific de catre producator. Diferitele marci de tevi sunt construite in mod distinct si trebuie utilizate ca un sistem complet de la inceput pana la sfarsit. Daca doriti sa extindeti sau sa reproiectati sistemul actual de cos de fum, trebuie sa cunoasteti marca si modelul tevii  existente si sa cumparati acelasi tip, daca este posibil. Din pacate, daca marca si modelul de teava existent este o marca intrerupta sau depasita, va trebui probabil sa va reconstruiti sistemul de cos de fum de la zero. Codurile de constructie interzic utilizarea oricaror adaptoare care nu sunt aprobate de producator. Aceste adaptoare sunt foarte rare si sunt de obicei oferite doar de un producator pentru a conecta un sistem de conducte intrerupt foarte similar cu un sistem oferit in prezent.

Exista doua tipuri de tevi de cos:

Cos de fum solid – Aceste tevi au diametre interioare mai mici care au o anumita izolatie, fie cu perete dublu, fie cu perete triplu. Aceste tevi contin izolatie din fibra de sticla sau ceramica pentru a ramane mai racoroase la exterior si trebuie sa mentina o distanta de 2 inci fata de combustibili.

Cos de fum racit cu aer – Aceste tevi au diametre interioare mai mari  fara izolatie. Un exemplu de acest tip de teava de cos este teava de cos de fum IHP care este necesara pentru utilizarea cu semineele fabricate Superior si Astria. Dupa cum sugereaza si numele, aceste tevi se bazeaza pe aerul care circula in interiorul lor pentru a mentine racitorul peretelui exterior si trebuie sa mentina, de asemenea, un spatiu liber de 1 sau 2 inci pentru combustibili.

Atunci cand utilizati teava de cos, este important sa planificati sau sa directionati aerisirea cu intelepciune pentru a minimiza costurile si a va maximiza economiile. Teava de cos este fabricata de obicei cu un perete exterior din otel inoxidabil sau zincat (sau galvalum). Cand rulati teava de cos intr-un cos de zidarie, o mansarda sau orice incinta din interiorul locuintei, este intelept din punct de vedere economic sa utilizati teava zincata. Este foarte recomandat, daca este posibil, sa instalati cosul de fum in interiorul casei. Daca sistemul de cosuri de fum este expus in aer liber, acesta prezinta riscul unui „sindrom de vatra rece”, care poate impiedica extragerea si produce mai mult creozot. Nevoia de otel inoxidabil apare numai atunci cand conducta va fi expusa elementelor. Daca teava zincata este expusa, este susceptibila la rugina si coroziune. Acest lucru este valabil mai ales in zonele de coasta. Daca trebuie sa utilizati teava zincata la exterior, va indemnam sa va vopsiti teava cu o vopsea rezistenta la rugina, la temperatura ridicata. Nu uitati, conductele galvanizate trebuie curatate si pregatite inainte de vopsire pentru a indeparta orice ulei rezidual de masina sau praf din procesul de fabricatie.

Ce este teava cu aerisire directa ?

Teava cu aerisire directa este realizata special pentru un aparat cu aerisire directa. Termenul „aerisire directa” se refera la un aparat care foloseste doar aerul exterior pentru ardere si evacueaza toate evacuarile direct in exterior. Aparatul in sine este sigilat din camera printr-o usa de sticla care nu ar trebui sa fie deschisa niciodata in timp ce unitatea este in uz. Unitatile cu aerisire directa sunt printre cele mai populare printre consumatori datorita eficientei si usurintei de instalare in comparatie cu arderea traditionala a lemnului.

Exista doua tipuri de sisteme de conducte cu aerisire directa:

Teava coaxiala – Constand dintr-o configuratie teava intr-o teava, un sistem coaxial utilizeaza o teava interioara mai mica, care este fixata in interiorul unei tevi exterioare mai mari. Conducta interioara, separata de conducta exterioara prin distantiere, evacueaza si elimina toate produsele secundare de ardere si evacuarea din aparat si din casa. Spatiul dintre cele doua conducte aduce aer proaspat din exterior in aparat pentru combustie. Teava coaxiala poate fi rigida sau flexibila.

Teava coliniara – Acesta este un sistem cu doua tevi separate, una pentru aerul de ardere si cealalta pentru evacuare. Aceste tipuri de tevi sunt de obicei flexibile si utilizeaza de obicei structurile de zidarie existente pentru a rula conductele.

Folosind aceste componente veti avea mereu o soba ce functioneaza in parametri optimi!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








TE-AR MAI PUTEA INTERESA