AcasăActualitateDESCINDERI - Percheziţii la Spitalul Judeţean “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare

DESCINDERI – Percheziţii la Spitalul Judeţean “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

DESCINDERI  În vizor percheziţiilor de joi, 1 martie, a fost modul cum s-au obţinut unele documente pentru permisele de conducere şi de port-armă. Cabinetul de Ortopedie a fost „paralizat” ore bune, motiv pentru care mai mulţi pacienţi au rămas neconsultaţi. Medicul a chemat poliţia pentru aplanarea conflictului.

Directorul medical Vasile Pop a spus că „se fac nişte verificări de către poliţie vizavi de întocmirea unor documente medicale: carnete de conducere şi certificate de port-armă. Nu avem nimic oficial, atâta ştim până acum”, a menţionat el.

Ancheta a fost condusă de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, care au descins la Spitalul Judeţean “Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, asistaţi de poliţişti şi jandarmi maramureşeni, scrie Adevărul.

“Cercetările sunt conduse de un procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş. Acestea se desfăşoară sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie”, a declarat Adela Mociran, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Anchetatorii au intrat în cabinetul de Ortopedie, unde medicul de serviciu, Radu Bora, a suspendat consultaţiile pe durata percheziţiilor.

Pacienţii au rămas neconsultaţi, iar de aici şi până la declanşarea unui conflict nu a mai fost decât un pas.

Oamenii, nemulţumiţi, au solicitat intervenţia conducerii spitalului pentru a fi consultaţi.

„Am fost la direcţiune şi domnul director a zis că cei care avem programare să stăm, că ne rezolvă. Dar medicul a zis că după ora 15.00 nu mai ia pe nimeni”, a declarat un pacient supărat.

O altă pacientă s-a plâns că a plătit 50 de lei pentru consultaţie, inutil.

”Eu nu am programare, dar am nevoie doar de un referat. Am plătit 50 de lei. Am întrebat-o pe asistentă dacă se poate face şi a zis că da, să mă duc la ghişeu să plătesc 50 de lei. Nu e vina ei, dar nici a mea. Dar dacă domnul doctor are de la ora 3.00 (ora 15.00, n.r.) la cabinetul privat…”, a spus Matyas Eva.

„Aici nu au făcut bine cei care au făcut percheziţiile. Trebuia să ducă persoanele cu care au avut treabă şi să aducă un alt medic. Stau aici toată ziua, de la 7 fără un sfert, am ieşit de pe noapte şi am venit să rezolv problema. E ora 14.30 şi încă nu am rezolvat”, mai spune ea.

Directorul medical a intervenit pentru aplanarea conflictului.

„Nu din cauza noastră s-a produs această situaţie. Nu din cauza domnului doctor. Nu a putut consulta din motivele pe care le-aţi aflat deja. Noi suntem aici pentru a vă ajuta”, a spus Vasile Pop.

În acelaşi timp, pacienţii s-au plâns că nu li s-a explicat civilizat şi nu li s-a spus ce alte opţiuni au pentru a-şi rezolva probemele. În cele din urmă, medicul Radu Bora, depăşit de situaţie, a solicitat intervenţia poliţiei.

sursa info Adevărul

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA