AcasăEvenimentVIDEO - UPDATE - DESCINDERI MARAMURES - 65 de persoane suspectate ca...

VIDEO – UPDATE – DESCINDERI MARAMURES – 65 de persoane suspectate ca ar face parte dintr-o grupare infractionala axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana

spot_img

DISTRIBUIȚI

Descinderi Piatra

Filmare IJPF Maramureş

Descinderi Sighetu Marmaţiei, cartierul Iapa

Inca din primăvara anului 2011, politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul de specialitate al SRI Maramureş, au demarat activitati de monitorizare a unei ample grupari infractionale formata din peste 60 persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.

În urma monitorizarii activitatii infractionale, a rezultat ca suspectii au introdus ilegal in tara prin raionul de responsabilitate a SPF Sarasău peste 300 baxuri cu tigari in valoare de aproximativ 300.000 euro, pe care ulterior le-au comercializat. Pentru o aceasta cantitate urmeaza sa fie aplicat sechestru asigurator pe unele bunuri ce le aparţin. De asemenea o parte din aceste ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

In ziua de 23.11.2011, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera maramureseni delegati de procurorii D.I.I.CO.T. au descins la 35 domicilii apartinand suspectilor, ocazie cu care au fost ridicate peste 7.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, importante sume de bani in lei si valuta, doua arme albe – sabii, mai multe cartele telefonice in diferite reţele de telefonie mobilă, două autoturisme cu locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor, precum şi înscrisuri ce probează activitatea infracţională.

De asemenea, au mai fost executate 12 mandate de aducere, suspecţii find aduşi pentru audieri.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de ifracţiuni si contrabanda.

In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infracţionale.

ACTUALIZARE  1 : In timpul descinderilor din zona Iapa, din Sighetul Marmatiei, un politist de la politia locala Sighet a agresat fizic si verbal mai multi jurnalisti care se aflau in strada. In jurul orei 13.30 jurnaliştii s-au prezentat la sediul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei unde au depus plângeri împotriva bărbatului. Pe de altă parte, primarul Sighetului, Eugenia Godja a declarat că angajatul Poliţiei locale va fi trimis în faţa comisiei de disciplină. „El ar fi trebuit să fie garantul liniştii şi ordinii publice indiferent dacă este la serviciu sau acasă. Voi propune trimiterea acestuia în faţa comisiei de disciplină pentru că aşa ceva este inadmisibil” a spus primarul Godja.

ACTUALIZARE 2: Comunicatul oficial al IJPF Maramureş

Inca din primăvara anului 2011, politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Maramures sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul de specialitate al SRI Maramureş, au demarat activitati de monitorizare a unei ample grupari infractionale formata din peste 60 persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana. În urma monitorizarii activitatii infractionale, a rezultat ca suspectii au introdus ilegal in tara prin raionul de responsabilitate a SPF Sarasău peste 300 baxuri cu tigari in valoare de aproximativ 300.000 euro, pe care ulterior le-au comercializat. Pentru o aceasta cantitate urmeaza sa fie aplicat sechestru asigurator pe unele bunuri ce le aparţin. De asemenea o parte din aceste ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale. In ziua de 23.11.2011, incepand cu ora 06.00, politistii de frontiera maramureseni delegati de procurorii D.I.I.CO.T. au descins la 35 domicilii apartinand suspectilor, ocazie cu care au fost ridicate  peste 7.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, importante sume de bani in lei si valuta, doua arme albe – sabii, mai multe cartele telefonice in diferite reţele de telefonie mobilă, două autoturisme cu locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor, precum şi înscrisuri ce probează activitatea infracţională. De asemenea, au mai fost executate 12 mandate de aducere, suspecţii find aduşi pentru audieri.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de initierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup în vederea săvârşirii de ifracţiuni si contrabanda. In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infracţionale.

CITEŞTE ŞI: http://www.2.actualmm.ro/video-%E2%80%93-jurnalisti-agresati-%E2%80%93-un-angajat-al-politiei-locale-sighet-a-imbrancit-ziaristi-si-i-a-injurat-ca-la-usa-cortului/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA