AcasăActualitateDESCINDERI DE AMPLOARE - Mașină de lux, ridicată de polițiști din centrul...

DESCINDERI DE AMPLOARE – Mașină de lux, ridicată de polițiști din centrul vechi al Băii Mari. Polițiștii au acționat în mai multe județe din țară pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate

DISTRIBUIȚI

La data de 20 iulie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și ai serviciilor de investigaţii criminale din Călărași și Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Călărași, Sălaj și Maramureș.

Activitățile au fost desfășurate în baza unui ordin european de anchetă și a 8 ordine de indisponibilizare emise de autoritățile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și tăinuire.

Simultan, pe teritoriul Germaniei, au fost efectuate 10 de percheziții domiciliare privind activitatea aceleiași grupări infracționale.

Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unui grup infracțional organizat, care, începând cu anul 2021, ar fi racolat, utilizând metoda „loverboy”, 11 persoane vătămate, pe care membrii grupului le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituției în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. În această modalitate, ar fi fost obținute câștiguri de peste 350.000 de euro.

În plus, s-a reținut că, începând cu luna martie 2022, doi cetățeni români ar fi achiziționat din Spania autoturisme, despre care aveau cunoștință că provin din săvârșirea infracțiunilor de furt, pe care le-ar fi revândut pe teritoriul Germaniei.

În urma a 3 percheziții domiciliare efectuate în județul Sălaj, au fost indisponibilizate 13 telefoane mobile, o tabletă, un card bancar, 3 autoturisme, un ATV, 8.500 de euro, 2 case, 2 garaje și 4 terenuri.

În județul Călărași, la cele 2 percheziții efectuate, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, 10.165 de euro și 2 autoturisme.

În urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate în județul Maramureș, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, 2.000 de euro, un autoturism, 2 arme scurte neletale supuse autorizării, carduri bancare și diferite înscrisuri posibil utile în cauză.

În cadrul acțiunii, au fost puse în aplicare, în județele Călărași, Sălaj și Maramureș, 7 mandate europene de arestare, persoanele solicitate fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea sesizării instanței de judecată. În plus, o persoană a fost arestată în Germania.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate de către polițiști din cadrul cadrul I.P.J. Călărași – S.I.C., S.C.C.O. Sălaj și I.P.J. Maramureș – S.I.C.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA