AcasăActualitate112DERANJAȚI DE SLUJBELE BISERICEȘTI - Biserica din Tăuții Măgherăuș, vandalizată. Polițiștii nu...

DERANJAȚI DE SLUJBELE BISERICEȘTI – Biserica din Tăuții Măgherăuș, vandalizată. Polițiștii nu i-au identificat încă pe “artiști”

DISTRIBUIȚI

Un caz mai puțin obinșnuit a fost scos la iveală de către un cetățean, pe pagina sa de Facebook. O biserică din Tăuții Măgherăuș a fost vandalizată de către persoane necunoscute. Aceștia (sau acesta) au scris un mesaj, cu vopsea albă, pe un întreg perete exterior al bisericii. Aparent, cel care a făcut “opera” a fost deranjat de volumul boxelor prin care sunt difuzate slujbele.

Radu Oltean a fost cel care a publicat imaginea cu biserica vandalizată pe rețelele de socializare:

Una din cele mai arogante și nesimțite idei ai multor preoți ortodocși din România a fost ”împărțirea” slujbelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forța religie la păgânimea din orașe, mama lor de atei! O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ți-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriașii mai cucernici. Cei care comentau sau rugau preoții să mai taie volumul Sfintei Liturghii li se replica că majoritatea oamenilor se bucură să aude dumnezeieștile cântări și să-și pună termopane dacă nu le place. Iată că într-un orășel din marginea orașului Baia Mare, Tăuții-Măgherăuș, unde enoriașii se săturaseră să tot asculte slujbele la difuzor, dat la maxim (se auzea și la 2 km distanță), cineva, cu simț civic, probabil personificarea furiei întregului cartier, a lăsat un mesaj pe Sf. Lăcaș”, a scris Radu Oltean pe pagina personală de Facebook.

Polițiștii au deschis un dosar penal, iar acum îi caută pe făptași

La data de 03 mai a.c., polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați că peretele exterior al unei biserici din oraș a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 02 spre 03 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe peretele exterior al bisericii de lemn. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 1500 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA