AcasăAlteleEconomicDEPUTAŢII DIN COMISIA DE MUNCĂ AU DECIS - Salarii mai mari cu...

DEPUTAŢII DIN COMISIA DE MUNCĂ AU DECIS – Salarii mai mari cu 30% pentru aleşii locali

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEPUTAŢII DIN COMISIA DE MUNCĂ AU DECIS Indemnizatiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene vor fi majorate cu 30%, au decis membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, care au adoptat luni un amendament la Legea de aprobare a OUG 2/2017.

Amendamentul a fost depus, pe 14 martie, de către grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR.

„Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au făcut propuneri în Comisia pentru muncă şi protecţie socială, astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizaţiei cu 30% aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi, precum şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.

Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizaţiilor şi pentru personalul care ocupă funcţii de demnitate publică la nivelul autorităţilor publice locale”, se arată într-un comunicat semnat de liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit social-democratului, „textul iniţial al Ordonanţei excludea de la majorări aleşii locali”.

Marcel Ciolacu a mai precizat că „amendamentul va reduce situaţiile în care unii funcţionari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, preşedinţilor, precum şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene deşi responsabilitatea acestora este net superioară”.

Tot pe 14 martie, preşedintele Comisiei de muncă a Camerei, deputatul PSD Adrian Solomon afirmă că este „anormal” că salariile unor funcţionari din administraţia publică locală să fie de două ori mai mari decât ale primarilor, viceprimarilor şi ale preşedinţilor de consilii judeţene, în condiţiile în care aceştia din urmă îşi asumă responsabilitatea administrativă, politică şi judiciară.

„Temeiul este că este anormal că în administraţia publică locală unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele CJ, în condiţiile în care responsabilitatea şi administrativă, şi politică, şi judiciară se răsfrânge asupra aleşilor, şi nu asupra funcţionarilor”, a afirmat deputatul PSD.

Întrebat de ce majorarea indemnizaţiilor se face cu 30%, Adrian Solomon a spus că „este mai mult de 20%”.

„Pentru că e mai mult de 20%. Se întâmplă că acuma şi cu acest 30% secretarul tot să aibă mai mult că primarul”, a răspuns social-democratul. Camera Deputaţilor este for decizional.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA