AcasăNews AlertDEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: "Sănătatea românilor, crucială pentru o Românie normală!"

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: “Sănătatea românilor, crucială pentru o Românie normală!”

DISTRIBUIȚI

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ  Sistemul de Sănătate este cunoscut de preşedintele României, ştie cu ce se confruntă medicii şi asistentele medicale, cercetătorii şi tot personalul din acest domeniu, a văzut oameni care lucrează în condiţii precare, care fără tehnică medicală performantă încearcă să-şi facă bine meseria, oamenii care salvează vieţi şi care merită recunoştinţă şi apreciere.

Pentru Klaus Iohannis Educaţia pentru Sănătate este “o mare oportunitate” iar educaţia copiilor este necesară de la vârste fragede. Bolile cele mai răspândite pot fi evitate prin prevenţie sanitară, adică printr-un stil de viaţă sănătos, prin educaţie medicală continuă, informarea şi responsabilizarea românilor.

Rezolvarea crizei din Sănătate este o PRIORITATE pentru PREŞEDINTE care, susţinut de Guvernul PNL, prin politicile din Sistemul sanitar, va trece de la efectele de moment la soluţii pe termen lung cu impact major pentru generaţiile viitoare.

Programul lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale cuprinde un important capitol pentru îmbunătăţirea serviciilor de sănătate din România: “Viitorul în medicină înseamnă inovare, digitalizare, sustenabilitate, asigurarea acoperirii universale cu servicii de sănătate”.

Fiecare zi în care aplicarea reformei în Sistemul Sanitar este întârziată poate însemna pierderea de vieţi omeneşti, scăderea calităţii vieţii pentru mulţi dintre români, o degradare considerabilă a calităţii vieţii în general. Nu ne putem permite să mai ratăm nicio vaccinare a copiilor noştri şi niciun control medical care ar putea preveni un deces prematur.
Medicii şi personalul sanitar găsesc în Preşedintele Klaus Iohannis sprijin pentru dăruirea cu care au grijă de sănătatea bolnavilor şi apreciere pentru profesionalismul din domeniul sănătăţii.

Cifrele dezastrului din sănătate le putem regăsi în rapoartele internaţionale unde România se află pe ultimele locuri, în ceea ce priveşte majoritatea indicatorilor: speranţa de viaţă, incidenţa naşterilor premature, a mortalităţii neonatale şi infantile, a mortalităţii materne, a mortalităţii prin boli cardio-vasculare, a infecţiilor TBC, a mortalităţii prin cancer de sân sau col uterin.

Preşedintele Klaus Iohannis are obiective bine stabilite pentru Sănătate, un domeniu crucial pentru o Românie normală: creşterea calităţii servicilor medicale prin optimizarea tuturor componentelor legate de acestea, de la infrastructură şi dotare până la actul medical, de la management şi sisteme informatice, până la respectarea drepturilor pacientului.

Împreună cu Klaus Iohannis pentru o Românie normală în care Sănătatea este preţuită!

Dr. Viorica Cherecheş,
Deputat PNL de Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA