spot_img
AcasăEvenimentDEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ – Sănătatea mintală este bunul cel mai de...

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ – Sănătatea mintală este bunul cel mai de preț

DISTRIBUIȚI

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ  Ziua Mondială a Sănătății Mintale este marcată anual la data de 10 octombrie. Cu această ocazie, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, deputatul dr. Viorica Cherecheș transmite un mesaj-manifest de susținere a persoanelor care suferă de pe urma unor boli care afectează sănătatea mintală.

Sănătatea mintală este bunul cel mai de preţ. Ziua de 10 octombrie este dedicată sănătății mintale. Declarația Universală a Drepturilor Omului spune că „toate ființele umane se nasc egale în demnitate și în drepturi”. În întreaga lume, mii de persoane care suferă de tulburări psihice nu beneficiază de tratamentul şi îngrijirea de care ar avea nevoie. Ar trebui să avem mai multă aplecare spre suferinţa lor. Nu avem voie să rămânem indiferenţi la neputinţa lor”, a spus dr. Viorica Cherecheș

Ziua Mondială a Sănătății Mintale se marchează anual încă din 1992 când Federația Mondială pentru Sănătate Mintală a venit cu această inițiativă din dorința de a crește gradul de conștientizare și educare la nivel mondial cu privire la importanța acestei problematici.

Campania din acest an promovează sănătatea mintală la locul de muncă, pornind de la faptul că mii de oameni cu probleme de sănătate mintală din întreaga lume sunt discriminați, supuși unor abuzuri emoționale și fizice periodic.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA