spot_img
AcasăEvenimentDEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Sănătatea maramureşenilor este prioritatea mea”

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Sănătatea maramureşenilor este prioritatea mea”

DISTRIBUIȚI

Am păstrat şi păstrez o strânsă legătură cu maramureşenii care îmi semnalează multe dintre lucrurile care nu merg aşa cum trebuie în judeţ. Foarte multe dintre problemele lor s-au regăsit, în decursul anului trecut, în întrebări punctuale adresate persoanelor decidente,  în interpelări sau declaraţii politice. Nu îmi plac bilanţurile chiar dacă ele sunt pozitive, dar vă pot descrie activitatea mea parlamentară din anul 2018 în cifre care sunt publice pe pagina de Internet a Camerei Deputaţilor: 30 de Declaraţii politice , 6 propuneri legislative din care 4 au fost promulgate legi, 38 de întrebări şi interpelări şi 15 moţiuni. Mi-am dorit ca experienţa, profesionalismul şi seriozitatea care mă caracterizează să fie puse în slujba oamenilor mai departe, Sănătatea fiind unul dintre domeniile prioritare pentru români. În continuare îmi voi împărţi timpul între şedinţele de plen, Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, activitatea medicală şi gărzi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, dar şi întâlniri cu maramureşenii.

Fiecare iniţiativă, întrebare sau interpelare a fost importantă în egală măsură pentru mine cât şi pentru cei care mi-au semnalat o problemă. Am avut declaraţii politice, întrebări şi interpelări în aproape toate domeniile, Sănătate, Educaţie, Economic sau Social. Am girat cu semnătura mea proiecte legislative iniţiate de către colegi din alte partide doar pentru că am fost convinsă că sunt în beneficiul celor care m-au învestit cu încrederea lor.

Cu dezamăgire, am constat că la multe dintre întrebările sau interpelările adresate Ministerului Sănătăţii mi s-a răspuns cu pasaje copiate din lege care nu au nicio legătură cu realitatea sau întrebarea. Doar câţiva profesionişti din Ministerul Sănătăţii cunosc problemele din sistemul sanitar, echipa care însoţeşte ministrul Sănătăţii nominalizat politic este neperformantă şi aduce grave prejudicii sănătăţii românilor.

Deşi angajamentul ministrului Sănătăţii la debut a fost că va fi prezentă lunar la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, absenţa ei este constantă. Apariţiile publice obsesive  şi, de ultimă oră, cu parafă şi reţete medicale probabil” primite din milă”, dovedesc frustarea de a nu fi medic.

Un ministru al Sănătăţii profesionist ar trebui să fie o prioritate pentru acest Guvern, care să aplice politicile elaborate în acest domeniu, atent analizate, cu multă profunzime şi celeritate. Vor persista haosul şi ignoranţa unui ministru al Sănătăţii lamentabil.

Sănătatea şi Educaţia , două domenii speciale implică responsabilitate şi asumare prin orice amendament, interpelare sau luare de poziţie  care aduc creşterea calităţii vieţii, strategii şi politici coerente  aplicate pe termen mediu şi lung.

Partidul Naţional Liberal va transmite în continuare un mesaj unitar, vom fi mereu alături de români prin atitudine constructivă, bine gândită şi organizată politic.

 

Dr. Viorica Cherecheş,

deputat liberal de Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA