Acasă Eveniment DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Maramureşenii şi clujenii vor fi de-a pururi urmaşi...

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Maramureşenii şi clujenii vor fi de-a pururi urmaşi demni ai „dacilor liberi” în acest colţ de Rai”

DISTRIBUIȚI

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ    Cetatea băimăreană aduce împreună, în fiecare an, oameni speciali, păstrători ai tradiţiilor din Cluj şi Maramureş.  Cu bucurie şi admiraţie am însoţit prieteni dragi care preţuiesc talentul şi creativitatea meşterilor tradiţionali la Târgul „Produs de Cluj şi Maramureş”.

Maramureşenii îşi preţuiesc tradiţiile, păstrează cu sfinţenie meşteşugurile, portul popular şi obiceiurile au rămas neschimbate de sute de ani, un simbol al credinţei şi statorniciei oamenilor din aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu.

Rădăcina meşteşugurilor şi a tradiţiilor este mai profundă în Maramureş decât în oricare alt colţ de ţară,  amprentată de sute de ani în sufletul maramureşenilor, o realitate a vieţii de zi cu zi despre care alţii doar citesc în paginile cărţilor de istorie.

Maramureşul şi Clujul, două judeţe vecine şi prietene au adunat oameni dragi, prieteni care participă cu multă bucurie la acest eveniment. În acest an, târgul meşteşugarilor  l-a avut invitat de suflet pe Aurel Tămaş, acasă printre maramureşeni.

A fost o sărbătoare cu oameni care preţuiesc tradiţiile şi le păstrează în sufletul lor pentru a le dărui mai departe. Clujenii şi maramureşenii vor fi de-a pururi urmaşi demni ai „dacilor liberi” în acest colţ de Rai.

 

 

Dr. Viorica Cherecheş,

deputat de Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA