spot_img
AcasăNews AlertDEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Majorarea artificială a bugetului din Sănătate nu se...

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Majorarea artificială a bugetului din Sănătate nu se va regăsi în sănătatea românilor”

DISTRIBUIȚI

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ   Bugetul Sănătăţii este un balon de săpun, o înşiruire de cifre cu capitole prezentate teatral, dar fără aplicabilitate practică. Politicile de Sănătate ale Guvernului PSD –ALDE se rezumă la Vitamina D3, amendament „cu dedicaţie” care a fost votat probabil pentru „siguranţa naţională”.

În Comisia de Sănătate reunită a Camerei Deputaţilor şi a Senatului a  fost prezentat superficial şi neaprofundat bugetul Sănătăţii pe anul 2019, buget care deserveşte doar interesele celor de la putere şi pe cei care îi susţin. Am considerat că trebuie să votez două capitole importante: finanţarea medicinei de familie şi diabetul juvenil.

Mărirea bugetară cu care se laudă Guvernul nu se va regăsi în sănătatea românilor, alocările suplimentare vor acoperi doar majorările salariale din sistemul sanitar.

Bolnavii vor fi trataţi în aceleaşi spitale neconforme, cu tratament medicamentos de pe o zi pe alta şi vom deconta sume importante – prevăzute deja în buget – pentru plata tratamentelor în străinătate.

Prevenirea bolilor, prioritate naţională a fost uitată în acest buget. Sănătatea nu mai aparține de mult doar domeniului sanitar. Fiecare minister ar trebui să aibă departament de Sănătate: transporturile, mediul, economia, învățământul, agricultura.

Programele naţionale de vaccinare au fost ignorate la construcţia bugetară iar acoperirea vaccinală este la limita pragului de reapariţie a numeroase focare de boli infecto-contagioase, afecţiuni care pot fi prevenite prin imunizare.

Cu un buget nedocumentat, majorat artificial, nenatural, ajustat din pix, sărăcia din Sănătate va îmbolnăvi tot mai mulţi români.

Panica şi circul mediatic vor fi în continuare Politicile ministrului Sănătăţii.

 

Dr. Viorica Cherecheş,

Deputat PNL de Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA