spot_img
AcasăNews AlertDEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Guvernarea PSD, instabilitate și nesiguranță pentru români!”

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Guvernarea PSD, instabilitate și nesiguranță pentru români!”

DISTRIBUIȚI

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ  Programul de guvernare prezentat de PSD la alegerile din 2016 în fața românilor a fost schimbat deja de mai multe ori, iar termenele care trebuiau aplicate au fost „uitate” fără ca cineva să-și asume aceste omisiuni.

Românilor li s-au promis spitale regionale, autostrăzi, pensii și salarii majorate, condiții decente în unitățile de învățământ pentri copii, dar au rămas doar cu promisiuni. Schimbările succesive din domeniile cheie nu au generat decât instabilitate și nesiguranță. În pofida creșterii economice, țara se degradează, iar nivelul de trai al românilor scade. Majorarea salariilor și a pensiilor, motivată politic, nu are acoperire financiară, iar mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat și scăderea impozitului pe venit au redus deficitul bugetului public de pensii, dar au afectat veniturile statului din impozitul pe venit și au anulat o parte dintre majorările salariale printr-un simplu artificiu contabil.

Autostrăzile rămân un deziderat al românilor, promisiuni făcute din patru în patru ani pentru naivi. În lipsa lor, România nu este atractivă pentru marii investitori, iar de suferit are de suferit și Turismul. Avem locuri superbe, dar accesul la ele poate fi de multe ori imposibil pentru turiști.

Instabilitatea are repercusiuni în Educație și Sănătate, două domenii strategice pentru România. Începutul de an școlar a găsit multe școli în șantier, mulți preșcolari nu au avut loc în grădinițe și creșe, manualele lipsesc, elevii și profesorii fiind nevoiți să se descurce cu cărți copiate la xerox sau chiar fără un suport de curs. Examenele pentru care elevii încep pregătirile din timp se schimbă de la un ministru la altul, astfel că nimeni nu știe în ce condiții sau când vor avea loc examinările. Ministrii se schimbă, se schimbă și strategia, iar elevii rămân în așteptare până în preajma examenelor care sunt din ce în ce mai greu de promovat pentru unii dintre ei.

România nu are nici în acest moment o lege a vaccinării deși aceasta a fost promisă de acum aproape trei ani, iar  imunizarea se face doar pentru anumite categorii de populație. Ministrul Sănătății promite și de această dată că „s-ar putea” ca aceste vaccinuri să intre pe lista tratamentelor compensate pentru întreaga populație. Până se decide începe epidemia, iar numărul victimelor de anul trecut s-ar putea repeta. „Prevenția are un rol principal în conceptul de sănătate publică” al Ministrului Sănătății este doar un slogan bun de folosit în campania electorală, dar fără aplicabilitate în realitate.

Promovarea sănătății nu înseamnă doar asistență medicală, ci adoptarea de politici guvernamentale coerente, găsirea de modalități care să asigure un sistem medical de calitate. Românii nu trebuie să sufere și să fie victime din cauza incompetenței acestei guvernări.

 

Viorica Cherecheș,

Deputat PNL

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA