AcasăNews AlertDEPUTAT APJOK NORBERT: ”Românii trebuie să își recapete proprietățile furate de regimul...

DEPUTAT APJOK NORBERT: ”Românii trebuie să își recapete proprietățile furate de regimul comunist”

DISTRIBUIȚI

Zeci de ani, statul român le-a pus piedici celor care au încercat să își recapete bunurile (terenuri, imobile) pe care regimul comunist le-au furat. Case și pământuri folosite generații întregi le-au fost luate cu forța cetățenilor. Acum, la mai bine de 30 de ani de libertate, birocrația excesivă face încă parte din cotidianul românesc, iar rerocedările se fac puțin spre deloc.

Una dintre inițiativele legislative la care m-am opus, care ar fi pus și mai mult în dificulate românii, nu ar fi permis retrocedarea bunurilor aflate în administrarea instituțiilor de învățământ agrare și veterinare. Statul Român are obligația de a asigura cetățenilor dreptul la educație în instituții moderne și în condiții optime, însă fără a leza alte drepturi constituțonale, cum ar fi dreptul la proprietate.

De-a lungul anilor am muncit împreună cu colegii mei pentru a proteja românii în fața intereselor mafiote ale unora dintre politicienii de azi. La inițiativa mea, Camera Deputaților a adoptat o lege care obligă instituțiile statului să evalueze bunurile retrocedate la valoarea reală a acestora, în conformitate cu prețurile practicate în prezent. Astfel am eliminat o practică des întâlnită în ultimii ani: cea prin care autoritățile locale ofereau păgubiților sume infime pentru terenuri “în gura târgului”, fără ca nimeni să poată fi tras la răspundere.

Le mulțumesc sutelor de maramureșeni care mi-au povestit greutățile pe care le întâmpină. Pot să îi asigur că, prin mine, au o voce. Voi fi mereu prezent în comunitate și voi ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii simpli în fiecare zi, probleme pe care politicienii care s-au perindat pe la Guvern în ultimii ani le-au desconsiderat și le-au făcut uitate prin sertarele birourilor.

La fel ca până acum, mă puteți contacta la numărul de telefon 0725 109 751 pentru audiențe!

Apjok Norbert

Deputat de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA