Acasăoameni noiDEPISTAT – Un radio din Timișoara promova idei extremiste

DEPISTAT – Un radio din Timișoara promova idei extremiste

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEPISTAT  Descoperirea a fost făcută ca urmare a unuia dintre cele 2140 de controale pe care Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le-a efectuat în primele şase luni ale acestui an.

„În urma acțiunilor de control, inspectorii ANCOM au transmis 106 notificări și au aplicat 268 de avertismente şi 26 de amenzi, în valoare totală de 88.750 de lei”, a declarat Cristin Popa, Directorul Direcției Executive Monitorizare și Control din cadrul ANCOM.

Conform comunicatului de presă al ANCOM “pentru verificarea modului în care sunt folosite frecvenţele radio au fost efectuate 352 acţiuni de control la deținătorii de licențe de utilizare a spectrului radio. Pentru verificarea modului în care sunt folosite frecvenţele radio au fost efectuate 352 acţiuni de control la deținătorii de licențe de utilizare a spectrului radio”, notează PressAlert.

Printre cele două firme amendate cu 5.000 lei a fost şi una din Timiş – Marcegaglia Romania SRL – care a folosit o frecvenţă pentru transmisii de date prin unde radio fără autorizaţie. Cum a fost descoperit radioul pirat Cea mai spectaculoasă acţiune a celor de la Direcţia Regională Timiş a ANCOM a fost identificarea, în luna mai, a unui radio pirat care transmitea idei extremiste.

Experţii ANCOM au identificat o emisie neautorizată pe frecvența 107,3 MHz în limba italiană. După investigații pe teren au identificat sursa – un emițător neautorizat care emitea dintr-o locuință particulară situată în localitatea Giroc. Cu ajutorul unei antene poziționată discret între două case de tip duplex era preluat de pe internet programul Radio Padania din Italia, care propagă ideile grupării extremiste Liga Nordului, și retransmis pe frecvența respectivă.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA