AcasăLifestyleDependența dată de jocurile de noroc - de ce apare și cum...

Dependența dată de jocurile de noroc – de ce apare și cum poate să fie evitată?

DISTRIBUIȚI

În ziua de astăzi se resimte o nevoie generală de diversitate, în mod special când este vorba de modalitățile prin care oamenii să-și petreacă timpul liber. Deoarece nu există perioade prea lungi de pauză, fiecare persoană încearcă să facă un număr cât mai mare de activități sau, cel puțin, să aibă cât mai multe opțiuni din care se aleagă.

Jocurile de noroc sunt un hobby ales parcă de tot mai mulți români pentru că au un regulament simplu, rundele sunt scurte și există șanse de câștig din plin. Însă, gambling-ul vine însoțit de o nesiguranță permanentă. Indiferent de ce ai face, de oricât ai juca sau oriunde ai face-o, nu ai garanția câștigului.

Singurul lucru pe care-l poți face este să speri că stelele ți se vor alinia, iar practic, poți să te foloseșri de beneficiile din pachetul de fidelizare oferit de cazino. Cel mai adesea, operatorii online dăruiesc noilor membrii un pachet cu mai multe cadouri, pe care jucătorii îl pot folosi pentru a se familiariza cu portofoliul lor. Spre exemplu, la Sportingbet Casino vei primi atât bani, cât și Rotiri Gratuite.

Iată ce este important să știi despre dependența pe care o pot da jocurile de noroc și cum poți să o previi!

De ce apare dependența de jocuri de noroc?

Gambling-ul atrage un public numeros, în principal, deoarece oferă posibilitatea obținerii unor premii fabuloase, cu o investiție aparent mică, într-un timp relativ scurt. Însă, deși succesul anumitor jucători pare foarte rapid și ușor, nu trebuie uitat că el se datorează norocului, adică unui concept incontrolabil.

Deoarece adrenalina crește, la fel ca impresia că șansele de a obține Jackpot-ul sunt tot mai mari, unele persoane tind să mizeze continuu sau să își mărească sumele investite. Odată cu această primă greșeală, vor încerca să remedieze situația continuând să parieze, ajungând să își depășească bugetul. În speranța că vor acoperi gaura din finanțele proprii, vor continua până într-un punct care este foarte greu de remediat.

Cu alte cuvinte, este un cerc vicios din care încercând să iasă, se vor afunda și mai mult.

Cum poate să fie evitată dependența de jocurile de noroc?

Jocurile de noroc sunt o activitate care trebuie să fie distractivă, ele acordând ocazional câștiguri. Ele NU trebuie să fie considerate o sursă de venit, oricât de sigur ai fi de șansele pe care le ai.

Există câteva aspecte pe care este bine să le ai în vedere, înainte de a începe să joci la cazino, deoarece ar fi ideal să te ghidezi după ele ca după niște principii:

  • Asumă-ți că banii pe care îi joci pot fi pierduți, nu te gândi că vei câștiga. Gambling-ul ține doar de noroc și orice ai face, nu poți să prevezi viitorul, ci doar să îți influențezi șansele de câștig ori să-ți diminuezi riscurile.
  • Stabilește-ți prioritățile și fii responsabil cu investițiile pe care le faci. Încearcă să îți construiești un plan financiar, amănunțit, foarte bine calculat, pentru a știi din timp care este bugetul maxim pe care-l poți aloca acestei activități.
  • Profită din plin de programul de fidelizare creat de cazinoul unde joci, însă ai grijă să respecți regulamentul său și să îndeplinești cerințele de rulaj, dacă este cazul.
  • Contorizează-ți timpul petrecut la jocurile de noroc, online sau offline, având grijă să joci moderat.

Bucură-te de câștiguri atunci când apar, însă nu face din obținerea premiilor o prioritate. Goana după succes, cel puțin în gambling, te va face să ajungi într-un punct critic din care este greu să te întorci.

Dacă ești într-o astfel de situație, atunci ai la dispoziție numeroase modalități și organizații care te pot ajuta. Ele sunt specializate în combaterea adicției de acest fel și te pot ghida pentru a te redresa, însă pentru a face asta este nevoie să fii sincer cu tine însuți și să vrei să schimbi situația. Multe dintre aceste organizații sunt recomandate chiar de către cazinourile licențiate din România, așa că este ușor să iei legătura cu reprezentanții lor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA