AcasăActualitateDenis Covaci, candidat independent, propune ca alternativă pentru decongestionarea Centrului Vechi al...

Denis Covaci, candidat independent, propune ca alternativă pentru decongestionarea Centrului Vechi al orașului Baia Mare construcția unui parking în locul toaletelor publice din Piața Păcii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Denis Covaci, candidatul independent care țințește să intre în Consiliul Local Baia Mare și în Consiliul Județean Maramureș, a venit cu o idee interesantă. Într-unul dintre clipurile sale, creatorul Radare Maramureș, a ținut să vorbească despre aglomerația din zona veche a municipiului Baia Mare și soluția pe care o vede viabilă în vederea decongestionării zonei. Acesta consideră că baia publică din Piața Păcii este nefolosită sau prea puțin folosită și, ca urmare, ar fi o alternativă mult mai bună construcția unui parking, subteran sau supraetajat, în loc.

Desigur, multe orașe europene au adoptat ca măsură introducerea spațiului pietonal în toată zona Centrului Vechi. Și în Baia Mare s-a discutat, însă majoritatea a strâmbat din nas. Ținând cont de acest lucru, cred că trebuie să găsim soluții. Nu introducem spațiu pietonal, atunci să decongestionăm puțin din trafic, iar pentru aceasta trebuie să „parcăm” undeva mașinile care au acces în centru. Nu poți pune un preț pe utilitatea publică a unui lucru. Spre exemplu, când a fost construită baia publică din Piața Păcii a fost foarte utilă. Timpul s-a schimbat, iar astăzi ar fi mult mai utilă o parcare. Practic, s-ar decongestiona o zonă foarte aglomerată. Oamenii care lucrează în zonă vin în jurul orei 8 și țin locul ocupat până la ora 16-17. Astfel, printr-un parking toată lumea ar avea de câștigat. Iarna mașina este ferită de zăpadă, iar vara stă la umbră”, a afirmat candidatul băimărean.

Spre deosebire de trecut, când băimărenii se opuneau categoric închiderii traficului rutier în Centrul Vechi, acum au existat persoane care au cerut luarea acestei măsuri. Denis Covaci a răspuns acestor comentarii că în cazul în care există o majoritate conturată pentru această măsură, are o altă soluție. Construcția parkingului s-ar face în fața Casei Căsătoriilor, de pe strada Minerilor, și montarea unei stații de biciclete sau trotinete de electrice atât lângă parcare, cât și în Piața Milenium, pentru ca toată lumea să fie mulțumită: unii pentru că nu se aglomerează zona veche, iar ceilalți pentru că nu merg pe jos până la terasa dorită.

Tânărul indepedent de 26 ani și-a anunțat intenția de a intra în competiția politică cu doar câteva zile înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor. Cu o pregătire academică de excepție, studii în domeniul Relațiilor Internaționale și a Studiilor Europene la Cluj Napoca, Relații Internaționale și Studii Politice la Varșovia sau Studii Culturale la Passau, dar și cu o activitate civică recunoscută, fiind și creatorul grupului Radare Maramureș, format din peste 40 000 de membri, respectiv a primului portal de sesizări online privind infrastructura rutieră din județ, Denis Covaci reprezintă un politician atipic pentru județul nostru. Dacă va reuși sau nu să atingă pragul electoral, rămâne însă de văzut. Noi îi dorim mult succes!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA