Acasăsinucidere maramuresDEMONSTRAȚII - Românii din Diaspora protestează în semn de solidaritate cu cei...

DEMONSTRAȚII – Românii din Diaspora protestează în semn de solidaritate cu cei din ţară

DISTRIBUIȚI

În timp ce România fierbe la foc mic şi în fiecare seară mii de români protestează împotriva sistemului, nici cei plecaţi în străinătate nu se lasă mai prejos. În toate ţările unde au emigrat şi sunt stabiliţi sau lucrează români s-au organizat proteste.

Printre româniii care au protestat la Londra în Marea Britanie se numără şi băimăreanul Andrei Mihai Ilieş. Acesta spune că românii din Regat vor demonstra în continuare pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de conaţionalii rămaşi acasă.

„În urma protestelor de stradă care au avut loc în România dar și datorită evenimentului tragic din 30 octombrie ne-am organizat și noi, la Londra, și am ieșit în stradă. În primul rând am făcut-o din compasiune și solidaritate față de cei care au murit în tragicul accident de la clubul Colectiv, ne-a durut că semeni de ai noștri, tineri, au sfârșit într-un mod atât de tragic și totul datorită cangrenei din sistemul politic și social românesc, care e pe principiul <<merge și așa>>. Am dorit apoi să transmitem și un mesaj de solidarite față de românii care au ieșit în stradă în marile orașe ale României, am dorit să le arătăm că Diaspora este cu ei și nu contează că suntem la mii de kilometri distanță, deoarece inima și gândul nostru sunt mereu la România. Am protestat în liniște, ne-am rugat la cei care au plecat dintre noi și am meditatat, ne-am consultat și am încercam să avem o viziune matură și realistă despre viitorul României, am ajuns la concluzia că suntem generația care putem aduce schimbare și nu ne este teamă să ne asumăm responsabilitate, împreună putem învinge iar mesajul a fost clar: nu mai vrem corupți care să ne conducă și să ne reprezinte în instituțiile publice”, spune Andrei Mihai Ilieş.

Manifestarea a fost organizată pe reţelele de socializare şi a adunat numeroşi români. Acesta a fost însă numai începutul, pentru că astfel de proteste vor continua şi în zilele care urmează.

„ Am fost în jur de 100 de persoane care și-au strigăt oful în fața Institului Cultural Român (ICR). Noi suntem cei care au dat tonul, urmează alte proteste și în seara aceasta, de la ora şase seara unul, se va ține tot în același loc ca și cel de ieri, iar celălalt în nordul Londrei, la Wembley, unde e o mare comunitate de români, urmând ca protestul să continue și sâmbătă, de la ora 1 după masă, la ICR, unde sunt așteptate peste 1500 de persoane”, a mai spus Ilieş.

Proteste similare au fost organizate şi la Paris, San Francisco sau chiar Chicago.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA