spot_img
AcasăActualitatePoliticDEMISII ÎN PNL MARAMUREŞ - Liberalii cer demisia lui Dolha

DEMISII ÎN PNL MARAMUREŞ – Liberalii cer demisia lui Dolha

spot_img

DISTRIBUIȚI

DEMISII ÎN PNL MARAMUREŞ Membrii Biroului Permanent Județean al PNL Maramureș au anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă, demisia de onoare din forul de conducere a organizației, ca urmare a obținerii unui rezultat modest la alegerile parlamentare și au solicitat public și demisia președintelui interimar al filialei județene, Mircea Dolha, relatează Agerpres.

DEMISII ÎN PNL MARAMUREŞ „Noi, primarii, viceprimarii, consilierii locali și județeni nu puteam fi de acord cu rezultatul obținut în urma alegerilor parlamentare care ne-a răsplătit munca cu un singur deputat.

Acest rezultat ne-a convins de faptul că membrii BPJ trebuie să și ofere demisia de onoare, să aibă noi alegeri interne pentru un nou BPJ, inclusiv la conducerea partidului.

Totodată, solicităm demisia din funcția de președinte interimar al PNL Maramureș a domnului Mircea Dolha, principalul coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, mai notează Agerpres.

În următoare etapă, PNL Maramureș intră într-un nou proiect politic care înseamnă în primul rând restructurarea organizației din temelii și un nou început”, a spus Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăvița.

În context, vicepreședintele PNL Maramureș, Gavril Ropan, primar al comunei Coroieni, a precizat că rezultatele slabe obținute la alegerile parlamentare reprezintă transmisia unor mesaje confuze în rândul propriului electorat de către președintele interimar al organizației județene, ex-deputatul Mircea Dolha.

” În multe situații am descoperit că au fost transmise în rândul propriului electorat mesaje voit confuze. Adică domnul Dolha a indicat să fie votat el pentru Senat, iar votul candidatului nostru pentru Camera Deputaților era mai puțin important, și chiar a sugerat în unele discuții purtate cu simpatizanții PNL că acel vot poate fi dat oricui că oricum nu prea conta candidatura PNL pentru Camera Deputaților.

Considerăm că întreaga responsabilitate pentru greșelile din timpul campaniei electorale aparțin în cea mai mare parte președintelui interimar al organizației județene, iar din acest motiv îi și solicităm demisia”, a spus Gavril Ropan.

Ajuns în sediul PNL aproape de terminarea conferinței de presă, Mircea Dolha s-a declarat surprins de atitudinea colegilor din partid și a răspuns că va vedea ce trebuie să facă mai departe, mai relatează Agerpres.

„Încă nu știu mare lucru despre cele discutate, dar o să văd ce trebuie să fac mai departe”, a spus Mircea Dolha.

 

Ionel Bogdan, vicepreședintele PNL, este unul dintre demisionari. Printr-o postare pe Facebook, acesta explică gestul său și al colegilor.

„Alături de primari, consilieri județeni și de numeroși membri ai Biroului Permanent Județean, în urma rezultatelor acestor alegeri, am demisionat astăzi din conducerea PNL Maramureș.

De asemenea, mi-am dat demisia și din funcția de președinte al PNL Baia Mare. În acest moment, conducerea PNL Maramureș este dizolvată, iar la nivel național, după ce se va lua act de aceste demisii în bloc, se va numi o nouă conducere interimară, a cărei principală sarcină va fi organizarea alegerilor interne din organizația noastră.

Din păcate, președintele interimar Mircea Dolha nu și-a asumat reponsabilitatea pentru rezultatele dezastruoase înregistrate de PNL Maramureș la aceste alegeri și prin urmare nu și-a dat demisia, părăsind în grabă ședința BPJ”, scrie Ionel Bogdan.

Ionel Bogdan a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de deputat, dar nu a reușit sa îl obțină. Acesta nici nu a comentat în vreun fel situația din PNL Maramureș până după eșecul de la alegeri.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA