spot_img
AcasăLIFEDELICIOS - Frigăruile și Piersici de familie

DELICIOS – Frigăruile și Piersici de familie

DISTRIBUIȚI

DELICIOS. În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Săptămâna aceasta, vă propunem ”Frigăruile” și ”Piersici de familie”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Frigăruile
Tai carnea de vacă — mușchiul — în bucățele potrivite și le înșirui pe o frigăruie de lemn sau de metal. Iată un mod foarte recomandabil de a pregăti frigăruile. Ții mai întâi carnea câteva ceasuri în sare, piper și ceapă tocată mărunt. Apoi o scoți, îi presari cimbru în praf și o așezări în frigărue alternând carnea cu foaie de dafin și costiță afumată. În cele două capete, să pui câte o jumătate de pătlăgea roșie. Această frigărue se poate face și cu mai multe cărnuri: de vacă, vițel, berbec și porc, toate de o dată. Adică cărnurile alternează cu foaia de dafin pe aceiași frigărue.

Piersici de familie
Iei piersici, le curăți, le tai în jumătate și le fierbi în sirop ușor cu miros de vanilie. Iei alături o formă de făcut șarlotele, o ungi înăuntru peste tot cu unt, presari pe fund și pe pereți migdale tăiate subțire. Pune în fund o foaie de cocă dulce, apoi garnisești interiorul cu straturi de lapte cu orez fără zeamă, parfumat cu kirsch, peste orez pui un rând de jumătăți de piersici, apoi marmeladă de caise, apoi iarăși orez, iarăși piersici, caise și orez. În fine închei cu o foaie de cocă în mijlocul căreia faci o mică gaură pentru ca să iasă aburul. Pune forma la coptor moderat timp de 35-45 minute. Servești cu un sirop de caise cu kirsch. La fel se procedează cu oricare fructe.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA