AcasăNews AlertACTUALIZARE/ DEJA FENTEAZĂ LEGEA! Amendă URIAȘĂ pentru PNL Maramureș, după ce liberalii...

ACTUALIZARE/ DEJA FENTEAZĂ LEGEA! Amendă URIAȘĂ pentru PNL Maramureș, după ce liberalii au organizat un eveniment electoral pe domeniul public, fără să îl închirieze

DISTRIBUIȚI

Nici bine nu s-au văzut cu sacii în căruță, respectiv cu rezultatele la alegerile care vor avea loc abia în 27 septembrie, că cei de la PNL Maramureș deja se văd învingători și se comportă ca și cum Baia Mare ar fi proprietatea lor personală. Spunem asta în contextul în care polițiștii au amendat cu suma de 10.000 de lei organizatorii evenimentului electoral ținut în data de 26 august 2020, în Centrul Vechi al orașului nostru.

PNL Maramureș a fost amendată deoarece nu a urmat pașii legali pentru organizarea unui astfel de eveniment, pași care presupuneau un document de închiriere al domeniului public. Ca să dăm un exemplu, e ca și cum proprietarul unui restaurant și-ar plasa terasa în mijlocul domeniului public fără să achite nici un leu. Sigur, diferența e că proprietarul restaurantului ar face-o pentru a câștiga bani, în timp ce liberalii au făcut-o pentru a câștiga capital de imagine (a se citi tot bani, într-un final). Din nefericire pentru ei, încep să “dea cu bâta-n baltă” din ce în ce mai des în ultima vreme (citește despre cum soția candidatului PNL la Primăria Baia Mare i-a numit, pe tinerii liberali, “tinerii de la gherilă” și i-a instigat să îl denigreze pe primarul Cherecheș), demonstrând încă odată că expresia “fraieiri plătesc, șmecherii fac ce vor” încă se aplică.

La evenimentul de prezentare a candidaților PNL Maramureș au fost invitați și politicieni de seamă, printre care și fostul moderator TV Rareș Bogdan, actual europarlamentar, și un “bun” exemplu în ale respectării legii (de amintit că, în timp ce noi eram obligați să facem nunți și botezuri, ori alte evenimente cu câteva persoane și cu reguli stricte, Rareș Bogdan călca în picioare restricțiile impuse de Guvernul PNL la o petrecere cu sute de invitați, cu ocazia botezului fiicei sale.

ACTUALIZARE:

ActualMM a prezentat ieri, în exclusivitate, amenda pe care PNL Maramureș a încasat-o de la poliție pentru că nu a respectat legislația cu privire la închirierea domeniului public pentru organizarea unor evenimente, electoral în acest caz. Astăzi, PNL Maramureș a ieșit cu un comunicat de presă prin care se scuză, în același timp se acuză după cum veți vedea în continuare, susținând sus și tare că respectă legea indiferent de împrejurare. Dar, prima dată, să vedem cum comentează PNL Maramureș situația:

Partidul Național Liberal a respectat toți pașii legali pentru obținerea autorizației din partea autorității competente, pentru organizarea evenimentului din data de 26.08.2020 din Piața Libertății. Mai mult, PNL Maramureș a solicitat inițial o altă locație, pentru care nu a primit avizul necesar, iar pentru locația în cauză s-a primit autorizația din fotografie. În ceea ce privește amenda și procesul-verbal despre care se face vorbire în articol, PNL Maramureș nu a primit nicio înștiințare, ci constată existența acestuia doar prin intermediul știrii apărute în mass media. În cazul în acest proces-verbal există, vom efectua toate demersurile legale pentru a contesta în instanță această amendă, având în vedere faptul că organizația noastră a respectat toate dispozițiile legale în vigoare”, se arată în comunicatul PNL.

“ȘI SE JURĂ CĂ NU FURĂ, DAR I-AM PRINS CU RAȚA-N GURĂ”

Mai mult, liberalii își permit să bată obrazul presei care îndrăznește să dezvăluie șmecheriile cu care se ocupă politicienii, arătând în continuare în comunicat că: “PNL Maramureș condamnă ferm manipulările mediatice și încercările de intimidare. Facem o campanie curată, prin care vrem să arătăm maramureșenilor programe concrete cu care vrem să punem umărul la dezvoltarea județului. Oamenii au nevoie de o politică bazată pe respect, inclusiv în campaniile electorale, și au nevoie de soluții la probleme reale de zi cu zi”.

Aici am putea să dăm câteva link-uri către articole de denigrare comandate de PNL Maramureș, în care există chiar declarații ale membrilor/candidaților PNL, adevărate atacuri la persoană. Dar nu vom face astea, pentru că subiectul prezentului material este altul: PNL Maramureș se jură că a procedat legal, însă noi vom demonstra cu punct și virgulă că nu este așa! Vom depune luni dimineață o solicitare la Primăria Baia Mare pentru a obține toată documentația cu privire la acest caz, de la aviz și până la contractul de închiriere al domeniului public, ținând cont anvergura și ocuarea acestuia cu diverse aparaturi, inclusiv ditamai scena! Aaaaa? Dar oare există contract? Vă spunem de pe acum: NU. Așteptăm totuși și un răspuns oficial din partea Primăriei Baia Mare, precum și de la conducerea PNL Maramureș, la următoarele întrebări:

  1. Este adevărat că o manifestare avizată de comisie, unde se utilizează scenă, scaune, sonorizare, ecran LED, trebuie să facă obiectul, după avizare, a unui contract de închiriere a domeniului public?
  2. Pot fi organizate evenimente de o asemenea amploare, cum a fost cel organizat de PNL Maramureș, pe domeniul public și fără să se plătească între 2 și 10 lei/ mp/ zi?
  3. Am văzut că există avizul comisiei, dar unde este contractul de închiriere încheiat între PNL Maramureș și Municipiul Baia Mare și dovada achitării acestuia?

Faptul că niște politicieni ciuntesc adevărul și fac absolut orice ca să manipuleze opinia publică, nu reprezintă o noutate. Dar să fie luată presa la rost pentru că prezintă șmecheriile polticienilor, intră deja în altă categorie. Se simte și se vede din acțiunile celor de la PNL Maramureș disperarea de a prinde niște posturi călduțe, nu mai are nimeni nici un dubiu cu privire la asta. Totuși, pe lângă lupii noi și înfometați din PNL Maramureș, există în această organizație profesioniști care cunosc legea: avocați, consilieri locali, secretari de stat. Nu emitem pretenții cu privire la reprezentanții de vârf fără studii și doar cu foamea de putere, însă cunoaștem cel puțin o mână de liberali autentici care ar putea cu ușurință să confirme sau să infirme cine are dreptate în această situație.

Domnilor de la PNL Maramureș, dacă tot vă bateți cu pumnul în piept că faceți o campanie curată, o politică bazată pe respect, atunci vă îndemn să începeți prin a respecta regulile izvorâte din lege și HOTĂRÂRILE CONSILIULUI LOCAL BAIA MARE. Hotărâri care, culmea, au fost luate inclusiv cu votul unor liberli! În altă ordine de idei, NIMENI nu se poate amplasa sau desfășura activități de asemenea amploare pe domeniul public în mod gratuit, iar liberalii sau alți politicieni nu ar trebui să facă obiectul unei excepții!

Annamaria Somay/ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA