AcasăNews AlertDECLARAȚIE POLITICĂ - „Promisiunile unui ministru, falimentul sistemului sanitar. Minciunile înşiruite ale ministrului...

DECLARAȚIE POLITICĂ – „Promisiunile unui ministru, falimentul sistemului sanitar. Minciunile înşiruite ale ministrului Sănătăţii”

DISTRIBUIȚI

DECLARAȚIE POLITICĂ  Când minciuna se transformă în normalitate, imaginea contează mai mult decât sănătatea a milioane de români, iar părerile personale sunt enunţate cu convingere de specialist în domeniu, se pune în pericol un întreg sistem. Sistemul Sanitar din România şi munca a zeci de medici specialişti cu recunoaştere mondială a fost aruncată în derizoriu de un ministru al Sănătăţii subliminal şi făţarnic.

Un ministru care se declară cu mândrie „economist” şi „se travesteşte” cu halatul alb în medic gestionează păgubos resursele financiare alocate de Guvernul PSD-ALDE pentru Sănătate.

10 miliarde de euro alocaţi anual sistemului sanitar au fost irosiţi fără o gândire medicală şi fără a respecta politica de sănătate a guvernului. Consecinţele gestionării defectuoase, cu superficialitate şi ignoranţă sunt grave: sute morţi de gripă, copii morţi de rujeolă, spitale cu mucegai şi gândaci, infecţii cu bacterii rezistente la antibiotice, lipsa medicamentelor pentru bolnavii cu cancer şi HIV-SIDA , program de prevenţie inexistent. Aceasta este radiografia unui ministru al Sănătăţii care până la sfârşitul mandatului „prin mila unui funcţionar din DSP” poate va primi şi parafă de medic sau chiar o diplomă de doctor.

Resursele de care dispune Sistemul Sanitar românesc pot fi gestionate mult mai eficient, dar actualul ministru consumă timp şi energie cu subiecte banale şi face afirmaţii publice nedocumentate şi fără minime cunoştinţe medicale despre sistemul sanitar, un domeniu care necesită expertiză, profesionalism şi suflet pentru cei aflaţi în suferinţă.

Ministrul promite vaccin  anticancer şi terapie cu cannabis, în condiţiile în care pacienţii români nu beneficiază în multe dintre spitalele din România de condiţii minime de igienă şi confort, iar tratamentul este cumpărat de bolnav.

Ministerul Sănătăţii este în degringoladă, cu un buget „mare” din  care se vor împrăştia bani în toate domeniile sanitare de specialitate, dar spitalele de stat vor funcţiona la fel ca în ultimii 30 de ani, se vor promova spitalele private cu medici cu diplome false.

Obligaţiile de partid pe care le are ministrul s-au transformat în amendamente la  Legea bugetului, furnizarea de Vitamina D acolo unde nu este nevoie de ea, iar participările la manifestări organizate din bani publici şi apariţiile media transformă Ministerul Sănătăţii într-un organism vulnerabil care induce panică şi neîncredere în rândul populaţiei.

Ministrul Sănătăţii s-a transformat într-un „miliţian” care caută şpăgile, apa nepotabilă, dezinfectanţi neconformi din spitale, conflictele între personalul medical şi medici, activează mecanisme europene de protecţie civilă, dispune controale încrucişate între spitale, toate pentru imagine personală pe bani publici.

 

Dr. Viorica Cherecheş,

Deputat liberal de Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA