spot_img
AcasăActualitateSocialDECLARAŢIE - Papa Francisc: Embrionii nu sunt un "material bun de aruncat",...

DECLARAŢIE – Papa Francisc: Embrionii nu sunt un “material bun de aruncat”, cum nu sunt nici bolnavii și vârstnicii în pragul morții

DISTRIBUIȚI

Embrionii “nu trebuie considerați un material bun de aruncat”, a afirmat joi papa Francisc, în fața Comitetului italian de bioetică. “Provocarea este să rezistăm culturii deșeului, care are atâtea fețe, printre care tratarea ca un material bun de aruncat a embrionilor umani, a persoanelor bolnave sau a vârstnicilor în pragul morții”, a spus suveranul pontif la primirea membrilor acestui Comitet instituit acum peste 25 de ani pe lângă președinția Consiliului italian, relatează vineri AFP.

Papa a remarcat faptul că, în contactele sale cu guvernul, Comitetul a reiterat necesitatea instaurării “integrității ființei umane și a protecției sănătății, de la concepție până la moartea naturală”. “Un astfel de principiu etic este fundamental și în privința aplicațiilor biotehnologice în domeniul medical”, care “nu trebuie să se ghideze doar după aspecte industriale sau comerciale”, a adăugat Francisc.

În contextul în care Biserica este adesea acuzată că se amestecă în Italia în dezbateri asupra unor probleme delicate ale societății, de la bioetică la uniunile civile gay (care fac obiectul unui proiect de lege aflat în dezbaterea Parlamentului), Jorge Bergoglio a subliniat că poate nu este clar pentru toți că “Biserica, deși sensibilă la tematici etice”, “nu revendică niciun spațiu privilegiat în acest domeniu”. “Ea este mulțumită atunci când conștiința civilă, la diferite nivele, poate discerne și acționa pe baza rațiunii libere și deschise și a valorilor constitutive ale persoanei și societății: această maturitate civilă este semnul că sămânța Evangheliei a dat rezultate”, a afirmat papa, făcând aluzie la profundele influențe creștine care continuă să alimenteze societatea italiană.

Criticat de conservatori pentru că nu a pus mereu punctul pe “i”, suveranul pontif a formulat în ultimele săptămâni critici explicite și repetate la adresa avortului, eutanasiei, precum și a oricărei “confuzii” între căsătorie și uniunile gay.

Agerpres

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA