AcasăActualitateSocialDECLARAŢIE MINISTRUL MUNCII - 20% din ajutoarele sociale au fost acordate fraudulos

DECLARAŢIE MINISTRUL MUNCII – 20% din ajutoarele sociale au fost acordate fraudulos

spot_img

DISTRIBUIȚI

DECLARAŢIE MINISTRUL MUNCII Fraude la sistemul prin care sunt acordate ajutoarele sociale. O verificare făcută în anul 2015 a scos la iveală faptul că 20% din ajutoarele sociale au fost acordare ilegal. Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru a spus că a cerut realuarea acestor verificări, iar cifrele au fost aceleași a doua oară.

DECLARAŢIE MINISTRUL MUNCII „În anul 2015 Banca Mondială, pe un contract de împrumut pe care îl are cu Guvernul României a lucrat împreună cu ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială) pentru a reduce fraudele din sistemul de şomaj, de beneficii sociale.

Ce au scor în evidenţă făcând un inventar la două mii şi ceva de primării. Într-un caz aveam cam 20% fraude în zona de investigaţie, într-un alt caz aveam undeva pe la 11% ceea ce reprezintă nişte sume exorbitante”, a explicat Păslaru, la Digi 24.

Ministrul a spus că a încercat să afle de ce nu s-a reacționat în privința acestor fraude.

Răspunsul primit: „mai bine se ţin sub preş că sunt lucruri care deranjează”. Pîslaru a cerut reluarea anchetei, în special pe persoanele cu dizabilități, iar rezultatele au fost aceleași.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA