AcasăActualitateSocialDECLARAȚIA UNUI ARHIEPISCOP – „Dacă pământul ţării ar fi fost în proprietatea...

DECLARAȚIA UNUI ARHIEPISCOP – „Dacă pământul ţării ar fi fost în proprietatea bisericii nu s-ar fi vândut la străini“

spot_img

DISTRIBUIȚI

DECLARAȚIA UNUI ARHIEPISCOP  Recent, la lansarea cărții unui teolog vrâncean, desfășurată la Focșani, un Arhiepiscop a declarat că statutul Bisericii Ortodoxe Române interzice categoric înstrăinarea terenurilor patriei.

Înaltpreasfinţia Sa Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a spus recent, la Focşani, la lansarea cărţii unui teolog vrâncean, că este dureros că o suprafaţă extrem de mare din pământul ţării a ajuns în stăpânirea străinilor.

Contextul în care Arhiepiscopul a făcut această declaraţie a fost legat de o discuţie cu privire la secularizarea averilor bisericeşti făcută de principele Alexandru Ioan Cuza, cunoscut fiind faptul că la vremea aceea o pătrime din suprafaţa terenurilor agricole şi forestiere din România se afla în propietatea bisericilor şi mănăstirilor, potrivit Adevărul.ro.

Dacă acele suprafeţe arabile de pământ al ţării noastre ar fi fost acum în proprietatea bisericii nu s-ar mai fi pierdut 40-50% din pământul arabil al ţării noastre. A fost înstrăinătat, e adevărat, în condiţii legale, dar imorale. Pentru că statutul de organizare al bisericii noastre strămoşeşti interzice vreunui episcop sau preot să înstrăineze  ceea ce a moştenit de la înaintaşi. În momentul de faţă vă pot garanta că ceea ce deţine biserica va rămâne în continuare patrimoniu naţional. Ceea ce a fost deja cumpărat şi înstrăinat, deşi există în ţara noastră, nu ne mai aparţine. Şi este dureros să vorbim că întreg pământul României şi în mod special al Vrancei a fost stropit cu sângele părinţilor şi strămoşilor noştri pentru a ni-l lăsa intact moştenire. Iar noi cei de astăzi, din păcate, am făcut dovada nevredniciei faţă de înaintaşi. Am lăsat o portiţă legală ca pământul sfânt, patrimoniul naţional al poporului român, să fie înstrăinat„, a spus Arhiepiscopul Ciprian.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA