Acasăsinucidere maramuresDECLARAȚIA PAPEI – „Lumea este în stare de război adevărat”

DECLARAȚIA PAPEI – „Lumea este în stare de război adevărat”

DISTRIBUIȚI

DECLARAȚIA PAPEI  „E vremea să recunoaştem. Lumea este în stare de război”. Este declaraţia făcută de Papa Francis, în avionul care l-a dus în Polonia, acolo unde face o vizită de cinci zile.

Suveranul Pontif va participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic, în oraşul Cracovia. Şeful Bisericii Catolice a fost întâmpinat pe aeroport de preşedintele Andrei Duda. Cu puţin înainte de sosirea în Polonia, Papa a vorbit despre război.

„Să fie clar, când vorbesc despre război, mă refer la războiul adevărat. Nu la un război al religiilor. Este un război al intereselor. Este un război al banilor. Este un război pentru resursele naturale. Este un război pentru dominarea popoarelor”, le-a spus Suveranul Pontif jurnaliştilor care îl însoţesc în vizita în Polonia.

La Varşovia, Para Francisc le-a vorbit polonezilor despre imigraţie, în condiţiile în care Polonia se numără printre statele care refuză să primească refugiaţi din Orientul Mijlociu din motive de securitate.

„Este necesar un spirit sau o hotărâre de a-i primi pe cei ce fug de războaie şi de foamete, dar şi solidaritate cu cei lipsiţi de drepturile lor fundamentale, inclusiv de dreptul de a-şi urma credinţa în libertate şi siguranţă”, a spus el.

Peste un milion de oameni vor participa la Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic din Polonia, iar măsurile de securitate sunt drastice.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA