Acasăsinucidere maramuresDECLARAȚIA LUI TRUMP – „Politica lui Hillary Clinton va provoca Al Treilea...

DECLARAȚIA LUI TRUMP – „Politica lui Hillary Clinton va provoca Al Treilea Război Mondial”

DISTRIBUIȚI

DECLARAȚIA LUI TRUMP  Donald Trump susține că politica lui Hillary Clinton privind criza siriană “va duce la Al Treilea Război Mondial”. Republicanul susține că planul democratei crește riscul unui conflict cu forțele militare ale Rusiei, relatează Reuters. El a făcut aceste afirmații cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, după ce a căzut în sondaje.

 

„Ar trebui să ne concentrăm pe ISIS. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria. Vom ajunge la al Treilea Război Mondial din cauza Siriei, dacă o ascultăm pe Hillary Clinton”, a declarat Donald Trump.

„Nu ne mai luptăm cu Siria, luptăm cu Siria, Rusia şi Iran, ok? Rusia este o ţară nucleară, dar o ţară unde rachetele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte ţări care numai vorbesc”, a atras republicanul atenția.

Clinton a cerut instaurarea unei zone de excludere aeriană şi a unor „zone sigure” pe teren pentru a apăra civilii. Unii analişti se tem că apărarea acestor zone ar putea aduce Statele Unite în conflict direct cu avioanele de luptă ruse. Trump a insistat că înfrângerea organizaţiei teroriste Statul Islamic reprezintă o prioritate mai mare decât convingerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad să demisioneze, minimalizând astfel un obiectiv de bază al politicii SUA. Totodată, miliardarul consideră că Assad este mult mai puternic acum decât în urmă cu trei ani.

De asemenea, el a pus sub semnul întrebării capacitatea rivalei sale de a negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce l-a criticat dur în perioada în care a fost şefă a diplomaţiei.

Chiar dacă Donald Trump susține că SUA ar trebui să se lupte cu ISIS, el nu a prezentat o strategie clară privind lupta împotriva grupării teroriste. De altfel, în timpul dezbaterilor, când a fost întrebat despre acest subiect, el doar a criticat politica lui Hillary Clinton și a acuzat-o pe aceasta că, împreună cu Barack Obama, a creat un vid în Irak care a permis formarea grupării Statul Islamic.

Criticile sale recente au fost respinse de echipa democratei, care a notat că atât experți republicani, cât și cei democrați l-au descris pe Trump ca incapabil să fie comandant suprem al forţelor armate.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA