AcasăActualitateSocialDECIZIE – Unitățile de alimentație publică din Baia Mare, controlate riguros de...

DECIZIE – Unitățile de alimentație publică din Baia Mare, controlate riguros de către instituțiile abilitate

DISTRIBUIȚI

Unitățile de alimentație publică de pe strada Școlii și Centrul Vechi al municipiului Baia Mare au fost astăzi, 5 noiembrie, verificate riguros. Acțiunea, desfășurată la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, a avut loc după tragedia care a marcat o țară întreagă, incendiul produs vinerea trecută în clubul bucureștean Colectiv. Înainte de a începe acțiunea, instituțiile abilitate pentru controlarea și verificarea unităților de alimentație public au participat la ședința comisiei pentru verificarea condițiilor de funcționare a unităților de alimentație public, comisie instituită la nivelul Primăriei Baia Mare.

În urma întâlnirii, s-a decis ca echipe mixte formate din reprezentanți ai Primăriei Baia Mare/Serviciul Comercial, Disciplina de Stat în Construcții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Direcției Sanitară -Veterinară Maramureș și Poliția Locală să verifice și să controleze dacă unitățile de alimentație public respect toate normele în ceea ce privește desfășurarea legală a activității comerciale.

„Atunci când se vor constata anumite deficiențe în zona rețelelor vor interveni și cei de la Electrica, E.On Gaz sau firma furnizoare de apă și canalizare. Așadar, am intrat în forță în această procedură de control. Este o procedură ușor mai atipică. Cred că trebuie să dăm tonul și putem să dăm tonul de aici din Baia Mare manierei în care trebuie să funcționeze controlul în tot ceea ce înseamnă zonă de servicii, zonă comercială în România. Anual trebuie verificate aceste spații. Ca să înțelegem: un investitor, persoană fizică sau juridică își construiește un anumit spațiu și îl amenajează pentru un magazine de pantofi. Dar vedem apoi că după un an sau doi cetățeanul respectiv sau societatea comercială constată că nu mai funcționează și își face frizerie. Pentru asta trebuie să facă anumite modificări în spațiu. De multe ori aceste modificări le face într-un mod nelegal fără autorizație de construire, fără să respecte normele de la Inspectoratul de Stat în Construcții sau normele ISU”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a mai făcut o declarație șocantă.

„Dacă ne raportăm la Direcția Sanitar-Veterinară și la normele pe care le urmărește Direcția Sanitar-Veterinară și Direcția de Sănătate Publică 80% dintre unitățile de alimentație publică nu respectă normele. Și cred că ar trebui cele două instituții să intervină într-un mod foarte hotărât și drastic. Cred că nimeni nu se supără dacă pentru 15 zile închizi un restaurant sau un bar până își reglementează situația”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Acțiunile de verificare a unităților de alimentație publică se vor desfășura și zilele următoare astfel încât toate localurile să fie controlate riguros.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA