AcasăNews AlertDECIZIE - UDMR Baia Mare îl susține pe Cătălin Cherecheș pentru un...

DECIZIE – UDMR Baia Mare îl susține pe Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din 5 iunie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Organizația locală a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) îl susține pe Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat de primar al municipiului Baia Mare la alegerile locale din 5 iunie. Anunțul a fost făcut public de Noemi Vida, președintele UDMR Baia Mare, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 12 mai, la sediul formațiunii politice. Mai mult, la evenimentul public formațiunea politică și-a prezentat strategia dar și obiectivele pentru mandatul 2016-2020.

UDMR Baia Mare nu și-a ales candidat propriu pentru funcția de primar la alegerile locale din 5 iunie. Tocmai de aceea reprezentanții organizației locale au decis să îl susțină în această bătălie electorală pe Cătălin Cherecheș.

„Organizația locală a UDMR-ului a decis că nu va avea candidat propriu la alegerile locale la Primăria Baia Mare. Nu este o noutate că l-am susținut și îl susținem în continuare pe domnul primar Cătălin Cherecheș. Noi, reprezentanții UDMR ca și întreaga comunitate am lucrat întotdeauna bine cu domnul primar. Am avut și avem proiecte comune care au fost discutate. Trebuie să spun și știți foarte bine că dânsul a respectat și respectă întotdeauna comunitatea maghiară băimăreană. Participă și a participat la aproape toate evenimentele comunității. Noi suntem un partener loial întotdeauna și pe plan local și național și asta așteptăm și de la alții”, a spus Noemi Vida, președintele UDMR Baia Mare.

În lupta pentru Consiliul Județean Maramureș UDMR Baia Mare a numit-o pe prima poziție pe fostul prefect al județului, Gyöngyike Böndi. Realizarea Drumului Rapid Baia Mare – Vaja precum și dezvoltarea turismului în Maramureș sunt doar câteva dintre proiectele pe care aceasta și le-a propus.

„Dacă economia județului nu iese din această apatie în care se regăsește la ora actuală atunci putem noi să spunem în campania electorală lucruri frumoase cetățenilor noștri. Fără economie tinerii noștri nu vor rămâne în județ. Este cea mai mare problema, și a UDMR-ului și a întregului județ, viața tinerilor. Să facem în așa fel încât tinerii să rămână aici”, a spus Gyöngyike Böndi.

La Consiliul Local Baia Mare, organizația locală UDMR și-a propus cel mai important obiectiv, cel de a avea trei consilieri locali în forul decisiv.

„Îmbunătățirea indicelui economic al orașului este primul obiectiv al UDMR pentru mandatul 2016-2020. În afara de asta, turismul este un alt factor prin care putem să menținem și să creăm locuri de muncă. Avem câteva puncte de turism și câteva obiective turistice care sunt atractive dar nu sunt de ajuns. Trebuie să creem noi obiective turistice și de aceea am propus în primul rând să folosim ceea ce avem deja și să ne folosim de moștenirea culturală și industrială a orașului. De aceea aș dori în noul meu mandat să pornesc un mare proiect care se numește <Circuitul miner băimărean>. Avem deja două repere, Muzeul de Mineralogie și Monetăria din Baia Mare, dar ca să facem un întreg circuit pentru a atrage turiștii mai trebuie să adăugăm niște obiective. Trebuie să păstrăm casele foștilor mineri, să dezvoltăm o casă a unui fost miner pe care să o transformăm într-un muzeu și să deschidem o gură minieră”, a spus Kovacs Richard.

De asemenea, și realizarea unei grădini botanice în Baia Mare se numără printre proiectele pe care UDMR Baia Mare dorește să le implementeze pe termen lung.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA