AcasăActualitateSocialDECIZIE – Premierul Dacian Cioloș, „interzis” la TVR. Vezi despre ce este...

DECIZIE – Premierul Dacian Cioloș, „interzis” la TVR. Vezi despre ce este vorba

spot_img

DISTRIBUIȚI

DECIZIE  Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii „Viața Satului”, ținând cont că este perioadă de campanie electorală.

„Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii ‘Viața Satului’. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — și ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afișele, cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR”, se arată într-un comunicat al TVR remis, duminică, Agerpres.

Sursa citată mai arată că un alt motiv este faptul că „în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală”.

„Nu în ultimul rând, adăugăm că premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare”, se precizează în comunicatul TVR. Televiziunea publică reamintește totodată că emisiunile electorale la TVR se desfășoară „pe spații bine definite” care „au fost anunțate din timp”, împărțirea timpilor de antenă fiind discutată cu partidele iar „ordinea a fost trasă la sorți și comunicată”.

„Faptul că anunțăm această reprogramare acum nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor și pe care ne-o asumăm în primul rând în fața publicului nostru. Și pentru ca informația să circule mai repede, în cazul în care prin discuții cu reprezentanții premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1”, se mai precizează în comunicat. Potrivit sursei citate, TVR va propune PNL „să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită, și pentru a difuza interviul premierului, sau părți considerate importante din acesta”.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA