spot_img
AcasăActualitate112DECIZIE ÎN PREMIERĂ LA CURTEA DE APEL CLUJ - Șantajul prin Facebook,...

DECIZIE ÎN PREMIERĂ LA CURTEA DE APEL CLUJ – Șantajul prin Facebook, pedepsit cu trei ani de închisoare cu executare

spot_img

DISTRIBUIȚI

DECIZIE ÎN PREMIERĂ LA CURTEA DE APEL CLUJ Decizie luată în premieră de magistrații de la Curtea de Apel Cluj. Aceștia au decis să îl condamne pe un tânăr pentru șantaj. Acesta trebuie să execute trei ani de închisoare.

Tânărul, care este din județul Sălaj, a fost condamnat de către magistrații Curții de Apel Cluj la trei ani de închisoare, cu executare, după ce a șantajat o femeie.

Premiera constă că actul în sine a avut loc pe aplicația de Messenger de la Facebook, bărbatul din Sălaj cerându-i victimei suma de 1800 de euro pentru a nu distribui poze cu ea goală. Interesant este faptul că bărbatul avea pozele de la victimă, care i le trimisese în cadrul unor conversații anterioare.

Silviu Ioan Bode, originar dintr-o comună din județul Sălaj, în vârstă de 29 de ani, a șantajat-o pe o femeie cu care purtase discuții pe Facebook și cu care schimbase poze în care cei doi erau dezbrăcați.

Ulterior, inculpatul a amenințat-o că, dacă nu o să primească 1.800 de euro, va distribui fotografiile compromițătoare prietenilor ei din Facebook.

Pentru că victima l-a blocat și nu i-a mai răspuns, inculpatul i-a contactat pe soțul, fratele și două prietene ale acesteia, cărora le-a trimis poze și le-a spus să-i transmită să-i trimită banii.

Duritatea sancțiunii are la bază o faptă mai gravă a tânărului, chiar dacă aceasta nu a atras recidiva.

La aplicarea pedepsei, magistratii au ținut cont și de faptul că, pe când avea 17 ani, Bode și-a omorât tatăl. Tânărul fusese liberat condiționat în 2010, arată Clujust.ro

Decizia Penala nr.115/A/2018 Curtea de Apel Cluj

Prin sentinta penala nr. 95 din 14.06.2017 a Judecatoriei Jibou, a fost condamnat inculpatul Bode Silviu Ioan la pedeapsa inchisorii de 5 ani pentru comiterea infractiunii de santaj in forma continuata, prev. de art 207 al 2,3 Cod penal, cu aplicarea prev. art. 35 al. 1 Cp, cu executare in regim de detentie.

In baza prevederilor art. 397 Cpp rap. la art 1357 C civ a fost admisa actiunea partii civile M.O.L si in consecinta obliga pe inculpat sa-i plateasca suma de 5000 de euro cu titlu de daune-morale.

In baza prevederilor art. 274 Cod de procedura penala a fost obligat inculpatul sa plateasca statului 1000 lei, cheltuieli judiciare, urmand ca onorariul avocatului care a asigurat asistenta juridica obligatorie a inclui, dna S.A, in suma de 260 lei pentru camera preliminara si 260 lei pentru fondul cauzei sa fie avansat din fondurile MJ catre Baroul Salaj

Pentru a pronunta aceasta solutie instanta de fond a retinut ca prin rechizitoriul intocmit in dosar nr. 680/P/2015 al Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou a fost trimis in judecata inculpatul Bode Silviu Ioan, cercetat pentru comiterea infractiunii de santaj, prevazuta de art. 207 al 2, 3 Cp.

Pentru a se face aplicarea acestor prevederi legale, in fapt, in sarcina inculpatului s-a retinut ca in perioada 22.07.2015/10.08.2015, de mai multe ori a amenintat-o pe persoana vatamata M.O.L, prin intermediul mesajelor scrise pe reteaua Facebook, ca va distribui prietenilor si cunostintelor acesteia, fotografii si filmulete compromitatoare in care persoana vatamata apare dezbracata, daca aceasta nu-i va remite suma de 1800 de euro.

sursa info Clujust.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA