AcasăAdministrațieDECIZIE - Petrova, prima localitate din județ care iese din carantină. La...

DECIZIE – Petrova, prima localitate din județ care iese din carantină. La Vișeu de Jos, măsura a fost prelungită

spot_img

DISTRIBUIȚI

Petrova, prima localitate din Maramureș pentru care s-a luat măsura carantinării, în data de 22 octombrie 2020, este, oficial, prima localitate pentru care nu s-a mai prelungit măsura carantinării. Așadar, localitatea a ieșit oficial din carantină, iar cetățenii nu mai au nevoie de declarația pe propria răspundere pentru a ieși din gospodării.

Vișeu de Jos, însă, a doua localitate carantinată din județ, mai rămâne în această situație pentru încă 10 zile. Decizia de prelungire a măsurii a fost anunțată azi, 22 noiembrie, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a primit Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr.4660067/2020, privind prelungirea măsurii de carantină zonală, pentru o perioadă de 10 zile, începând de astăzi, 22 noiembrie a.c., ora 12.00, pentru localitatea Vișeu de Jos, a declarat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur. Prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4660067/2020, Secretar de Stat Dr. Raed Arafat sunt menținute responsabilitățile și măsurile inițiale de sănătate publică în scopul prevenirii, limitării și răspândirii infecției COVID-19”, se arată în comunicatul CJSU.

Măsura carantinării municipiului Baia Mare expiră marți, 24 noiembrie

Baia Mare a fost primul dintre orașele importante ale României pentru care autoritățile au luat măsura carantinei, deși rata incidenței era de puțin peste 6/1.000 de locuitori. Marți, 24 noiembrie, se împlinesc 14 zile de la momentul intrării în vigoare a ordinului. Așadar, din data de 25 noiembrie, Baia Mare ar putea scăpa de declarația pe propria răspundere. Având în vedere că atât municipiul cât și întreg județul se află pe un trend descendent al numărului de noi infectări, autoritățile județene admit că există șansa ca măsura să nu fie prelungită pentru Baia Mare. Asta dacă, evident, cetățenii vor continua să respecte regulile de siguranță iar rata de infectare va continua să scadă.

Speranța noastră este să rămână acest trend descrescător. Dacă va fi așa, am putea vorbi despre o neprelungire a carantinei în Baia Mare„, a declarat prefectul Nicolae-Silviu Ungur pentru directmm.ro

Lista localităților și comunelor din județ aflate în carantină în acest moment:

  • Comuna Recea, împreună cu satele aparținătoare (Săsar, Mocira, Lăpușel, Bozânta Mică)
  • Tăuții Măgherăuș
  • Săcalaseni
  • Baia Mare
  • Groși
  • Satu Nou de Jos
  • Viseu de Jos.

Incidența pentru fiecare UAT din județul Maramureș, la data de 20 noiembrie

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA