Acasăsinucidere maramuresDECIZIE NEAȘTEPTATĂ – Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie

DECIZIE NEAȘTEPTATĂ – Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

DECIZIE NEAȘTEPTATĂ  Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat marți dorința de a organiza de alegeri anticipate, care ar urma să aibă loc pe 8 iunie, scrie BBC. May a făcut anunţul surpriză din faţa reşedinţei din Downing Street, într-un moment în care Partidul Conservator pe care îl conduce se bucură de un avans semnificativ în sondajele de opinie, pe fondul derivei laburiștilor. O victorie ar întări puterea lui May într-o perioadă sensibilă în care premierul trebuie să negocieze și să decidă viitorul statut al relațiilor Marii Britanii cu UE. Pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi.

Premierul Theresa May a anunțat joi că a decis, „fără tragere de inimă” să convoace alegeri anticipate, în condițiile în care Marea Britanie are nevoie de stabilitate, siguranţă şi o conducere puternică, după referendumul pentru Brexit.

„Este în interesul național”, a spus May, care a acuzat opoziția că slăbește poziția guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE, potrivit Realitatea.net.

Viitoarele alegeri legislative la termen erau prevăzute pentru 2020. Pentru a valida organizarea scrutinului înainte de termen, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi. Se pare însă că îl va obține.

Șeful laburiștilor, Jeremy Corbyn, a salutat decizia premierului „de a acorda britanicilor șansa de a vota pentru un guvern care va pune interesele majorității pe primul loc”.

„Partidul Laburist va oferi țării o alternativă eficientă la un guvern care a eșuat în încercarea de a reconstrui economia și a ridica standardele de viață, o alternativă la reducerile finanțării pentru Educație și Sănătate”, a spus Corbyn.

Dacă obține acordul deputaților, May are șanse să obțină victoria, cel puțin potrivit ultimelor sondaje de opinie. Acestea arată că Partidul Conservator devansează opoziția laburistă cu aproape 20%.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA