AcasăEvenimentSportDECIZIE - Municipiul s-a retras din CS HCM Baia Mare, dar va...

DECIZIE – Municipiul s-a retras din CS HCM Baia Mare, dar va susține financiar echipele (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

In cadrul sedintei extraordinare a Consiliului Local organizata astazi, 24 septembrie, alesii baimareni au luat decizii importante cu privire la Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare. Astfel, in urma votului consilierilor locali, municipiul Baia Mare s-a retras din acest club si a renuntat la calitatea de membru. Mai mult, alesii baimareni au aprobat incheierea unui contract de sustinere financiara intre municipiul Baia Mare si clubul sportiv, in vederea promovarii si dezvoltarii activitatii sportive de performanta. Pentru rezultatele deosebite la Cupa Romaniei, cele doua echipe de handbal vor fi premiate.

Catalin Chereches a aratat ca municipiul Baia Mare a decis retragerea din Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare pentru a nu exista suprapuneri in ceea ce priveste planurile Administratiei Publice Locale de a infiinta un club de drept public al municipiului.

“Este o chestiune care tine de modul in care am decis acum cateva luni sa ne organizam. Dupa cum bine stiti, am realizat, printr-o hotarare a Consiliului Local, infiintarea unui club de drept public al municipiului pe care dorim efectiv sa il facem functional, sa preia probabil si in administrare bazele sportive pe care le-am preluat cu putin timp in urma si sa le dezvolte dar si sa consolidam activitati cu caracter sportiv prin preluarea unor echipe, a unor activitati de club care s-au desfasurat intr-un mod privat pana acum. Avand in vedere aceasta perspectiva pe care dorim sa o aplicam, incepand cu rectificarea bugetara care va avea loc la inceputul lunii octombrie, cred ca este util sa nu existe astfel de suprapuneri, sa functioneze municipiul Baia Mare si intr-o asociere de acest tip dar sa aiba si un club de drept public. Asadar, va propun aceasta varianta de organizare a noastra, a municipiului in raport cu participarea, finantarea sportului”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Odata ce alesii baimareni au aprobat retragerea municipiului Baia Mare din Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare si renuntarea la calitatea de membru, finantarea clubului se va realiza in baza unui contract de sustinere financiara. Acest aspect a fost si el supus votului consilierilor locali, proiect care a fost votat in unanimitate.

“Aprobam si premierea pentru castigarea Cupei Romaniei a sportivilor din cadrul Clubului Handbal Club Municipal Baia Mare. Este o premiere partiala. Cunoasteti faptul ca pe masura ce s-au obtinut rezultate am incercat sa venim si sa oferim aceste premii intr-un mod individual, fiecarui sportiv. Nu premiem clubul ci premiem sportivii. In alta ordine de idei, dupa ce se termina tot acest parcurs efectiv de premiere, la sfarsitul fiecarui an sau la inceputul anului facem o manifestare care deja a devenit traditionala, Gala sportului maramuresean, pentru rezultatele obtinute in anul precedent”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches a mai aratat ca pana in anul 2016 Administratia Publica Locala isi va stabili prioritatile cu privire la sustinerea sportului. Mai mult, in urma deciziilor luate se vor stabili ramurile sportive in care se va dori sa se investeasca pentru inalta performanta. (Simona Vasiac)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA