Acasă sinucidere maramures DECIZIE LA STOCKHOLM – Suedia vrea să scape de cerşetorii români

DECIZIE LA STOCKHOLM – Suedia vrea să scape de cerşetorii români

DISTRIBUIȚI

DECIZIE LA STOCKHOLM  Suedia le-a pus gând cerșetorilor români. Aproximativ 4.000 de cerșetori din țara noastră sunt pe străzile din țara nordică, însă acest lucru ar putea să ajungă la un final. Guvernul de la Stockholm vrea să interzică cerșetoria și studiază restricțiile din alte țări nordice, relatează EUObserver.

„Cerșitul pe străzile din Suedia nu poate rezolva niciodată problemele majore de excluziune și sărăcie din România și Bulgaria”, a declarat ministrul administrației publice, Ardalan Shekarabi.

„Punctul de plecare pentru acest guvern este să apere și să dezvolte modul (social) suedez. Nu se poate spune că face parte din modelul suedez rezolvarea sărăciei prin cerșetorie”, a continuat oficialul suedez. Acesta a făcut afirmațiile în cadrul unei reuniuni de la  Reykjavik cu omologi din state nordice, unde s-a discutat despre probleme presante pentru administrațiile locale din aceste țări.

Aproximativ 4.000 de persoane, în majoritate romi originari din România, cerșesc în Suedia, precizează sursa citată. Ministrul pentru egalitate, Aşa Regner, le-a cerut anul trecut suedezilor să sprijine organizațiile care ajută oameni săraci în România, în loc să le ofere cerșetorilor bani. La rândul său, coordonatorul guvernamental pentru combaterea cerșetoriei, Martin Valfridsson, a estimat, într-un raport din 2016, că interzicerea practicii ar fi dificilă.

„Ar trebui să fie incriminat fie gestul de cere ajutor, fie cel de a oferi. Cred că niciuna din variante nu este o idee bună”, a declarat Valfridsson, la postul de radio național, în luna mai. Schimbarea de poziție a guvernului intervine după ce un sondaj comandat de executiv a relevat că jumătate dintre suedezi susțin interzicerea cerșetoriei, un sfert fiind împotrivă, iar restul nu au o opinie.

În Danemarca a interzis cerșetoria, iar cei care sunt prinși de mai multe ori făcând acest lucru riscă până la șase luni de închisoare. Norvegia nu a reușit anul trecut să introducă în legislație interdicția de a cerși, după ce unul din partidele care susțin guvernul a refuzat să sprijine propunerea. Câteva municipalități au introdus, însă, interdicții la nivel local, dar numai una este încă în vigoare.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA