AcasăActualitateSocialDECIZIE - Încep lucrările de modernizare la Aeroportul Internaţional Baia Mare

DECIZIE – Încep lucrările de modernizare la Aeroportul Internaţional Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Vineri, 11 decembrie, contestația la licitația publică a fost respinsă de Comisia națională pentru soluționarea contestațiilor, astfel că lucrările de modernizare la Aeroportul Internațional Baia Mare vor fi realizate de asocierea Strabag AG – S.C. Consitrans S.R.L. 

“Luni sau marţi, respectiv pe 14 sau 15 decembrie, se va semna contractul de execuţie a lucrărilor cu asocierea declarată câştigătoare a licitaţiei şi tot atunci se va stabili de comun acord şi graficul lucrărilor dar şi cele care se pot realiza până la data de 31 decembrie”, a declarat Dorin Buda, directorul Aerportului Internaţional Baia Mare. „Fima care a câştigat licitaţia s-a ocupat şi de proiect, şi de studiul de fezabilitate astfel că vom avansa mult mai rapid şi mai uşor cu toate demersurile care trebuie făcute”, a mai adăugat Buda.

În ceea ce priveşte contestaţia, firma care a pierdut şi a reclamat prima licitaţie o mai poate face o dată dar pe cale justiției, la Curtea de Apel, lucru care însă nu împietează execuţia lucrărilor şi desfăşurarea procesului de modernizare a aerogării.

Costurile lucrărilor preconizate a se efectua la Aeroportul Internaţional Baia Mare se ridică la suma de de peste 13 milioane de euro, din care 85 la sută sunt fonduri nerambursabile.

Pentru a beneficia de aceşti bani, termenul limită era de 31 decemebrie 2015 dar, a fost înaintat un memoriu către Uniunea Europeană ca acest termen să fie extins până la 30 iunie 2016. „În aceeaşi situaţie sunt şi aeroporturile din Craiova, Satu Mare şi Tulcea. Deocamdată nu s-a primit un răspuns de la Comisia Europeană”, a concluzionat directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA