AcasăActualitatePoliticDECIZIE ÎN FRANȚA – Brigitte Macron nu va fi Prima Doamnă a...

DECIZIE ÎN FRANȚA – Brigitte Macron nu va fi Prima Doamnă a Franței. Aceasta va reprezenta țara fără să lucreze la Palatul Elysee

DISTRIBUIȚI

DECIZIE ÎN FRANȚA  Brigitte Macron, soţia preşedintelui Franţei, a primit unele atribuții oficiale, dar nu și statutul oficial de „Primă Doamnă”. Proiectul prezidențial a stârnit vii controverse: câteva sute de mii de oameni au semnat o petiţie împotriva acordării acestui statut. Corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche, a dat amănunte la Ora de Știri, scrie Știri.TVR.ro.

Nu este vorba de un statut juridic, nu este o lege care va reglementa, într-un fel, statutul de Primă Doamnă, ci este o „cartă de transparență”, care spune exact ce va face ;i ce nu va face Brigitte Macron – a transmis corespondentul TVR de la Paris, Mihaela Antoche.

Ea va avea rolul de reprezentare, îl va însoți pe soțul său în misiuni, în vizitele oficiale și va patrona anumite evenimente culturale. Nu va avea niciun salariu și niciun buget propriu, va avea un secretariat și doi consilieri din staff-ul prezidențial.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA