spot_img
Acasăsinucidere maramuresDECIZIE EXTREMĂ - O tânără abuzată sexual a primit dreptul de a...

DECIZIE EXTREMĂ – O tânără abuzată sexual a primit dreptul de a fi eutanasiată

DISTRIBUIȚI

O tânără de 20 de ani din Olanda, victimă timp de 10 ani a abuzurilor sexuale, a primit aprobare din partea medicilor pentru a face eutanasie prin injecţie letală, arată documente date publicităţii de Comisia olandeză pentru Eutanasie, citată miercuri de The Independent.

Femeia a fost victima abuzurilor sexuale de la vârsta de cinci ani până la vârsta de 15 ani şi, şi din această cauză a suferit de stres post-traumatic, anorexie severă, depresie cronică şi halucinaţii.

În pofida îmbunătăţilor în starea sa mentală după “terapie intensivă”, medicii au avertizat că multe dintre problemele sale medicale sunt incurabile. În urmă cu doi ani, ei au aprobat cererea sa pentru eutanasie.

Presa olandeză a scris că femeia, care a fost eutanasiată anul trecut, a avut tulburare de stres post-traumatic, rezistentă la tratament. Tânăra avea, de asemenea, dificultăţi fizice şi era aproape în întregime imobilizată la pat. Psihiatrul ei a spus că „nu exista nici o perspectivă sau o speranţă pentru ea”.

Cu doi ani înainte de a fi eutanasiată, medicii femeii au cerut o a doua opinie, iar la sfatul noilor doctori tânăra a beneficiat de un tratament intensiv pentru traume, dar şi acesta a dus la un succes parţial”, potrivit a spus documentelor.

Medicii au conchis că tânăra este “competentă” şi că nu a existat “o depresie majoră sau alte tulburări care să îi afecteze judecata”. Autorităţile au dat publicităţii detaliile acestui caz pentru a justifica legalizarea eutanasiei şi pentru a sublinia nivelul de supraveghere medicală implicată în aceste cazuri în ţară.

adevarul.ro

 

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA