AcasăActualitateSocialDECIZIE DEFINITIVĂ – Senator PRU, condamnat la 5 ani de închisoare cu...

DECIZIE DEFINITIVĂ – Senator PRU, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

DECIZIE DEFINITIVĂ  Senatorul Partidului România Unită, Marius Isăilă, a fost condamnat la 5,4 ani de închisoare cu executare. Decizia ICCJ este definitivă.

Inițial, acesta a fost condamnat la 4 ani de pușcărie, iar ulterior pedeapsa i-a fost majorată.

Marius Ovidiu Isăilă a fost trimis în judecată de către DNA în iulie 2014, fiind acuzat de trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă, și o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta a fost trimis în judecată și consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene, pentru trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă.

Potrivit DNA, în prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ștefan Ene, în înțelegere cu inculpatul Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.

MINUTA instanței:

2197/1/2016 – I. Admite apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei nr. 309 din 11 aprilie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2803/1/2014. Desfiinţează, în parte, hotărârea atacată, numai în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Isăilă Marius Ovidiu şi, rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 4 ani închisoare şi pedeapsa complementară de 2 ani a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, b şi g Cod penal aplicate inculpatului Isăilă Marius Ovidiu în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor. Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Isăilă Marius Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, prevăzută de art.291 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art. 5 Cod penal (2 acte materiale din anul 2012), de la 3 ani închisoare la 4 ani închisoare. Menţine pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, b şi g Cod penal pe durata de 2 ani. Menţine pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art.291 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.7 alin.1 lit.a) din Legea nr.78/2000 (actul material din martie 2014) condamnă pe inculpatul Isăilă Marius Ovidiu la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, b şi g Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA