Acasă MARAMURESUL ISTORIC DECIZIE - Curtea de Apel Bucuresti a arestat 4 persoane in dosarul...

DECIZIE – Curtea de Apel Bucuresti a arestat 4 persoane in dosarul fraudelor bancare de 85 milioane euro. Alti 9 in libertate, printre care si Marius Locic si Ioan Crestin

DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Bucureşti a decis duminică arestarea preventivă pentru 29 de zile a patru persoane acuzate în dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro. Instanţa a decis ca alţi 9 inculpaţi să fie cercetaţi în libertate, printre care oamenii de afaceri Marius Locic şi Ioan Creştin.  Decizia este definitivă.
Marius Locic a declarat, la ieşirea din Curtea de Apel, că justiţia a început să nu mai dea arestări pe bandă rulantă dar a arătat că este nevinovat:  “Vă pot spune că sunt nevinovat, nu înţeleg nici astăzi de ce sunt aici, sunt total dezamăgit de o parte a presei care leagă numele Cătălin Voicu de mine, de fraţii Creştin, există un singur contract între mine şi domnul Voicu şi nu are nicio legătură cu fraţii Creştin.”
De asemenea, Locic a făcut referire şi la activitatea procurorilor în acest caz: “Nu este interpretarea procurorilor, este o trecere în revistă a procurorilor, ce s-a întâmplat cu anumiţi bani, este o lipitură greşită între AgroCereal, Cătălin Voicu şi afacerile mele. Niciodată nu am considerat că dau mită cuiva, pentru consultanţă. În România încă se mai poate interpreta în această manieră consultanţa.”
Omul de afaceri a făcut şi un anunţ surpriză: “Mă gândesc să intru în politică, să apăr toţi oamenii dezavantajaţi, oameni de afaceri care sunt puşi în poziţii grele, din cauza unor informaţii greşite. Din păcate, DIICOT şi DNA sunt influenţate de anumite tendinţe din SRI şi rugămintea mea pentru presă este ca, de acum încolo, înainte de a da o informaţie, să o verificaţi.”
“Mâine voi merge la Curtea Supremă de Justiţie, sunt dezamăgit de anumite interese meschine ale unor ofiţeri SRI care dau informaţii false şi se interpretează cu totul şi cu totul altfel ceea ce este adevărat. Sistemul bancar ne-a oferit nouă, oamenilor de afaceri, ajutor în perioada boom-ului imobiliar şi totuşi se caută să fie indusă ideea că a fost vorba de mită, de alte elemente”, a adăugat Locic.
“Pot să vă spun că şi astăzi, sediul din Dorobanţi al BRD, fostul Deutschland, este un imobil foarte valoros, de care s-au arătat interesaţi mai mulţi oameni de afaceri de-a lungul timpului. Printre aceştia s-a numărat şi Gigi Becali”, a arătat omul de afaceri.
“Sunt foarte multe abuzuri, din păcate DIICOT şi DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI care dau informaţii false”, a spus Locic, subliniind, de asemenea, că niciodată nu a crezut că un contract de reprezentare juridică pote fi interpretat drept mită.
Procurorii DIICOT arată în referatul cu propunerea arestării lui Locic, alături de alte 12 persoane, în cazul fraudării unor bănci, că o societate controlată de Vasile Creştin i-ar fi dat lui Marius Locic bani care ulterior ar fi fost folosiţi pentru mituirea senatorului Cătălin Voicu.
“Participaţia lui Marius Locic la activitatea infracţională a grupului constă în faptul că societatea la care era administrator, Locic Imobiliare, a fost beneficiara a mai multor sume de bani efectuate prin transfer bancar, sume ce aveau ca şi justificare facturi fictive întocmite de către membrii grupării infracţionale pentru a se putea justifica aşa zisa relaţie comercială dintre societăţile care au fost beneficiare în mod ilegal ale creditelor acordate de către BRD Grup Unirea (din contul societăţii Agrocereal a fost transferată suma de 25.000 de euro în contul lui Locic Imobiliare, bani ce ulterior au fost dovediţi că au ajuns în posesia senatorului Voicu Cătălin, pentru a fi folosiţi ca mită la magistraţii de la ICCJ, (dosar care se află în curs de soluţionare pe rolul Tribunalului Bucureşti)”, mai notează anchetatorii DIICOT în documentul citat.
Locic a respins aceste acuzaţii, spunând că Agrocereal nu are legătură cu fraţii Creştin, firma având o legătură cu el, ca patron. Mai mult, a spus acesta, banii de la Agrocereal au intrat în firma Locic. Marius Locic a adăugat că se interpretează cu totul eronat. Locic a precizat că a fost avocatul fostului senator. Locic a zis că se va ralia cu un partid care să se implice în dezvoltarea pieţei imobiliare şi care să lupte împotrva abuzurilor. Totodată, Locic a mai spus că este greşit cu ce întâmplă cu sistemul bancar.Numele lui Locic în afacerea fraudelor bancare este legat de un imobil din cartierul Dorobanţi pe care l-ar fi vândut la un preţ supraevaluat.
Duminică, Locic a declarat că şi astăzi imobilul este “de o mare, mare valoare”, multă lume intresându-se de achiziţionarea lui, printe care şi Gigi Becali. Fostul senator Cătălin Voicu (PSD) şi omul de afaceri Marius Locic au fost condamnaţi de un complet de trei judecători al instanţei supreme la pedepse cu închisoarea, într-un dosar care îl priveşte şi pe fostul preşedinte al Secţiei civile din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu. Mandatul de senator a lui Voicu s-a încheiat, astfel că instanţa competentă să-l judece în primă instanţă este Tribunalul Bucureşti.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA