AcasăNews AlertDECIZIE CORECTĂ - ACTUALIZARE. Conducerea HCM Baia Mare a sesizat Federația Română...

DECIZIE CORECTĂ – ACTUALIZARE. Conducerea HCM Baia Mare a sesizat Federația Română de Handbal cu privire la scandalul iscat la partida cu HC Zalău (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE 1. Daniel Kotecz, director sportiv al HCM Baia Mare, ne-a anunțat că a trimis deja sesizarea (raport) la FRH, după ce s-a vizionat caseta și faptele relatate se confirmă. Rămâne de văzut ce măsuri va lua conducerea forului național, mai ales că este o premieră (nedorită) în handbalul românesc.

ACTUALIZARE 2. Scandalul în care a fost implicată Allison Pineau la Zalău, unde a fost ținta scandărilor rasiste, a ajuns și în presa din Franța. Chiar jurnaliștii de la L’Equipe au amintit de problemele pe care le-a întâmpinat Pineau.

„Allison Pineau, care joacă acum în România, la HCM Baia Mare, a fost ținta suporterilor rasiști, marți, în timpul unui meci de campionat. Ea a fost huiduită la Zalău, acolo unde echipa sa a câștigat cu 36-26. Pineau a fost victima rasismului, fără ca arbitrii să intervină. Presa din România a vorbit despre un comportament medieval”, scrie L’Equipe.

ACTUALIZARE 3. La antrenamentul din această seară antrenorul HCM-ului Aurelian Roșca, Patricia Vizitiu, Yulyia Dumanska, Alexandra Do Nascimento și Liviu Bala au acordat interviuri jurnaliștilor despre acest subiect.

***

Scandalul iscat la meciul de handbal dintre HC Zalău și HCM Baia Mare va fi sesizat Federației Române de Handbal. Conducerea clubului băimărean vrea să depună sesizare la forul decisiv, după ce se va documenta asupra incidentului. Ieri, 9 februarie, în cadrul partidei dintre echipa coordonată de Gheorghe Tadici și cea al lui Aurelian Roșca, franțuzoaica Allison Pineau a fost atacată de suporterii sălăjeni cu mesaje rasiste. Mai mult, observatorul partidei şi arbitrii nu au luat nicio măsură în timpul jocului.

Prima jucătoare care a sesizat în spațiul public cele întâmplate a fost Melinda Geiger. Aceasta a postat un mesaj pe o pagină de socializare în care acuză comportamentul suporterilor.

„Nu am crezut că lumea poate fi atât de rea și de needucată însă uite că se întâmplă într-un oraș cu așa-zise pretenții handbalistice, numit Zalău. Echipa din Zalău fiind condusă de un om fără scrupule unde lumea huiduie și se comportă mai rău ca într-o junglă. Nu aș vrea să jignesc animalele pentru că ele nu au nicio vină însă pot spune că oamenii care vin la sală, în special galeria și alți <mari suporteri ai echipei> sunt mai rău decât animalele. Fără cei 7 ani de acasă, fără minte și educația care se cuvine fiecărui om. Eu nu pot să îmi dau seama dacă aici e pur și simplu lipsă de respect pentru jucătoarele care totuși reprezentăm România în Liga Campionilor, dar și la competiții majore sau e pur și simplu mitocănie! Să înjuri ca în codru și să fii rasist asta înseamnă să fii suporter al echipei din Zalău!”, a scris Melinda Geiger.
La scurt timp a venit și prima reacție al lui Allison Pineau. Golgetera Champions League a sesizat observatorului meciului comportamentul suporterilor la adresa ei însă, potrivit unor surse, acesta nu ar fi înțeles mesajul, deoarece i-a fost adresat în limba engleză. Mai mult, în loc să solicite un translator observatorul a certat-o pe jucătoarea de la HCM Baia Mare.
„No comment pentru acest mesaj… aşa arată o parte dintre români lipsa de respect. Nu voi fi niciodată de acord cu un astfel de comportament. Sunt jucătoare de culoare şi sunt mândră de asta. Poate că uitaţi că reprezint o echipă românească în România şi, dacă nu ştiţi să apreciaţi acest lucru, vă aduc aminte că la finalul meciurilor sunt politicoasă cu voi toţi şi nu refuz niciodată să rămân la poze cu fanii. Dacă nu mă respectaţi, atunci nu am ce să fac aici… Nu voi lăsa pe nimeni niciodată să mă doboare, mai ales când e vorba de originile mele. Felul în care arăţi respectul faţă de ceilalţi e şi felul în care te respecţi pe tine. După cum văd, idioţi sunt peste tot, lumea se scufundă din ce în ce mai mult. Eu am valoare şi educaţie, dar, de acum, atitudinea mea faţă de voi se va schimba”, a fost mesajul postat de Pineau, pe contul personal de Facebook.
Astăzi, oficialii clubului HCM Baia Mare au luat o decizie importantă în privința scandalului iscat la Zalău.
„Vom face o adresă către Federația Română de Handbal. Vrem întâi să vizionăm meciul și să vedem tot ce s-a întâmplat”, a declarat Daniel Kotecz, directorul sportiv al HCM Baia Mare.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA