AcasăActualitateSocialDECIZIE - Administrația locală din Baia Mare nu va mai elibera acorduri...

DECIZIE – Administrația locală din Baia Mare nu va mai elibera acorduri provizorii de funcționare pentru operatorii economici

DISTRIBUIȚI

Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare nu va mai elibera acorduri provizorii de funcționare a unităților comerciale, de prestări servicii, de producție și de alimentație publică. Hotărârea a fost stipulată în noul regulament de emitere a acordului și a autorizației de funcționare a acestor unități și a intrat ieri, 11 noiembrie, în dezbatere.

Proiectul va fi supus dezbaterii pentru o perioadă de 30 de zile și odată aprobat regulamentul va fi o regulă în tot ceea ce înseamnă activități comerciale desfășurate în municipiul Baia Mare.

Potrivit regulamentului, agenții economici vor putea să își obțină de la autoritatea locală acordul de autorizației și funcționare doar după ce vor avea toate avizele și acordurile de la toate instituțiile.

„Vor avea nevoie de certificatul constatator de organizare a punctului de lucru eliberat de Oficiul Registrului Comerțului, de actele de la Autoritatea de Sănătate Publică, Agenția pentru Protecția Mediului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitară-Veterinară. Vor mai trebui să aibă acordul deținătorilor rețelelor de apă-canal, gaz și energie electrică. Vor trebui să aibă documentul care atestă dreptul de folosire a spațiului unde își desfășoară activitatea ca agent economic, planul spațiului, releveul spațiului, tabel nominal cu acordul vecinilor și ștampila asociației de proprietari”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Nu toți operatorii economici vor trebui să prezinte tabelul nominal care să cuprindă acordul vecinilor ci doar în situația în care agenții economici depășesc o anumită oră de funcționare, respectiv ora 21:00.

„Vor trebui să mai prezinte contractul pentru salubrizare care va trebui anual vizat. Vor trebui să prezinte inclusiv contractul cu societățile de pază atunci când vorbim de operatori comerciali care au activități care necesită o astfel de activitate de pază. Vorbim de baruri, discoteci și va trebui să ne pună la dispoziție un astfel de contract și să știm mai ales Poliția Locală să cunoască care sunt aceste societăți pentru ca în situații crtitice să poată să aibă legătură directă cu societățile respective. Va trebui să existe și autorizația de construire, certificatul de urbanism, coală funciară în care se reglementează funcțiunea spațiului supus autorizării”, a mai adăugăt Cătălin Cherecheș.

Chiar dacă operatorii economici o să dețină unul sau mai multe avize de la instituțiile abilitate aceștia nu vor putea să își desfășoare activitatea până nu vor obține avizul final de la Administrația Publică Locală.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA