spot_img
AcasăActualitateSocialDECIZIA INSTANȚEI - Statul român nu va plăti despăgubiri victimelor de la...

DECIZIA INSTANȚEI – Statul român nu va plăti despăgubiri victimelor de la Colectiv

DISTRIBUIȚI

DECIZIA INSTANȚEI  Judecătoria Sectorului 4 a luat, marți, o hotărâre cu privire la introducerea statului la plata despăgubirilor, în procesul Colectiv. Decizia luată de judecătorii nu este definitivă.

Judecătoria Sectorului 4 a decis că statul român nu va plăti despăgubiri și a respins, astfel, solicitarea avocaților victimelor ca Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății să fie introduse ca parte în proces.

O parte dintre victimele tragediei de la Colectiv ar fi vrut ca Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății să fie introduse ca părți responsabile, ceea ce ar fi însemnat că, dacă se va ajunge la o decizie de condamnare, cele două instituții publice ar fi participat la plata despăgubirilor.

În martie, mai mulți avocați au solicitat ca statul să fie introdus în procesu, pentru a fi tras la răspundere și a plăti despăgubiri în cazul tragediei din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de persoane au murit. Avocații susțin că nici statul, dar nici Ministerul Sănătății nu au respectat Constituția, pentru că nu a respectat dreptul cetățenilor de a fi protejați. La Spitalul de Arși nu funcționa camera de arși, iar prin ordinul ministrului Sănătății care nu a lăsat răniții să fie tratați în străinătate, victimele incendiului și-au pierdut viața, mai acuză avocații, conform Libertatea.ro.

Dacă solicitarea va fi aprobată, statul riscă să achite cea mai mare despăgubire stabilită pe o instanță locală. În această cauză s-au constituit părţi civile 248 de persoane, care au formulat pretenţii civile ce se ridică la 212.474.000 euro şi 51.240.315,8 lei.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cerut, în 7 februarie, la primul termen de judecată a dosarului „Colectiv” în care sunt Procesul în care sunt acuzaţi patronii clubului și alte persoane implicate în tragedia din octombrie 2015 sunt acuzați de ucidere din culpă.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA