spot_img
AcasăActualitateDECIZIA ÎCCJ – Consumul de etnobotanice este de astăzi legal

DECIZIA ÎCCJ – Consumul de etnobotanice este de astăzi legal

DISTRIBUIȚI

DECIZIA ÎCCJ  S-a dat liber la consumul de etnobotanice, fără consecinţe legale! Magistraţii Curţii Supreme au decis că persoanele consumatoare de etnobotanice nu vor fi sancţionate în vreun fel. Medicii atrag atenţia că urmările acestei hotărâri vor fi dezastruoase.

Medici şi magistraţi atrag atenţia că mii de tineri sunt în pericol de moarte din cauza etnobotanicelor, după ce ÎCCJ a scos practic la liber consumul de substanţe etnobotanice. Experţii explică decizia magistraţilor Curţii Supreme, spunând că instanţa a fost obligată să dea această hotărâre pentru ca trebuiau clarificate câteva prevederi ale Legii privind combaterea operaţiunilor cu substanţe psihoactive, potrivit Observator.tv.

Însă în acelaşi timp, publicarea deciziei Curţii Supreme în Monitorul Oficial va avea efecte dezastruoase, atrag atenţia specialiştii. Soluţia ar fi promovarea de către Guvern a unei hotărâri, care să modifice textul de lege, în sensul incriminării consumului de etnobotanice.

Acestea sunt mai mult decât droguri. Sunt un amestec de substanţe necontrolabile, din punct de vedere al calităţii, sintetice, care produc efecte dezastruoase. Cannabisul nu are nici pe departe aceleaşi efecte. Ele sunt mai dorite de tineri pentru că sunt mai ieftine, iar senzaţia este imediată. De aceea, sunt extrem de periculoase. Practic, otrăvesc tinerii. Trebuie să ne gândim la sănătatea tinerilor care consumă aceste substanţe. Vă spun din experienţă, nu există liceu din România unde să nu se ofere spre vânzare etnobotanice sau droguri uşoare. Consumatorii care ajung în instanţă spun ei înşişi că au creierul prăjit“, explică judecătorul Cristi Danileţ.

Sursă info: Observator.tv

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA