Acasăsinucidere maramuresDECES - A murit actorul Ken Howard, președintele sindicatului actorilor de la...

DECES – A murit actorul Ken Howard, președintele sindicatului actorilor de la Hollywood

spot_img

DISTRIBUIȚI

Președintele sindicatului actorilor de la Hollywood ‘SAG-AFTRA’, actorul Ken Howard, care a jucat în mai multe seriale cum ar fi „Bonanza”, „Dynasty” sau „Melrose Place”, a murit miercuri, la vârsta de 71 de ani, potrivit unui comunicat al organizației, citat de agenția France Presse (AFP).

El a orchestrat în 2012 fuziunea dintre sindicatul Screen Actors Guild (SAG), pe care l-a condus din anul 2009 și American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA).

Noua organizație rezultată din această fuziune apără drepturile a 160.000 de lucrători din cinematografie, televiziune și radio.

„Ken a fost un lider care ne-a inspirat iar moartea lui este o mare pierdere pentru Screen Actors Guild „, a spus actrița Gabrielle Carteris, una dintre vedetele serialului „Beverly Hills” (1990-2000), membră a SAG.

La rândul său, Ken Howards jucase într-un serial despre viața adulților tineri atrași de frumoasele cartiere din Los Angeles din anii 1990, intitulat „Melrose Place”.

Pe parcursul anilor 1980, el l-a întruchipat pe avocatul Garrett Boydston din serialul „Dynasty” și a apărut în serialul polițist „Murder She Wrote” (1985-1994), alături de Angela Lansbury.

Mai recent, el a fost, de asemenea, prezent în sitcomul „Rock ’30 „, cu Tina Fey și Alec Baldwin.

Câștigător în 1970 al Premiului Tony pentru interpretarea sa de pe Broadway din „Child’s Play”, el a primit, de asemenea, un premiu Emmy pentru rolul din mini-seria „Grey Gardens”.

În ultimii ani, Ken Howard a apărut în filme de succes internațional, cum ar fi „Michael Clayton” (2007), „Rambo” (2008) sau „The Judge” (2014). El a deținut ultimul său rol în „Joy”, pentru care actrița principală Jennifer Lawrence a primit un Glob de Aur în ianuarie 2016, mai notează agenția France Presse (AFP).

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA