AcasăNews AlertDECĂZUȚI DIN DREPTURI - Copiii abandonați la ușa spitalului vor fi luați...

DECĂZUȚI DIN DREPTURI – Copiii abandonați la ușa spitalului vor fi luați în plasament (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

În România, în jur de 40 de copii sunt neglijaţi, abuzaţi sau exploataţi în fiecare zi, chiar de proprii părinţi. Alţi doi sunt abandonaţi, tot zilnic, în spitale din țară.

 

În Baia Mare, Roberta, de un an şi cinci luni, şi frăţiorul ei de două luni, Ramon, au ajuns în grija medicilor după ce mama i-a uitat la concubin, iar el i-a adus la Spitalului Judeţean din Baia Mare unde i-a lăsat într-un cărucior în apropierea intrării la Unitatea Primire Urgență. Ca să-i salveze. Erau bolnavi şi plini de răni. „Starea generală a celor doi s-a ameliorat, nu mai prezintă febră. Nu mai iau tratament. Noi îi vom ține aici încă o săptămână pentru supraveghere, iar apoi Protecția Copilului îi va încredința unor asistenți maternali. Amândoi au crescut în greutate după ce infecția a fost eliminată” a spus dr. Cosette Ceaunica, șef Secție Pediatrie 0-3 ani din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Autorităţile au identificat mama şi aşteaptă finalizarea anchetei sociale. Copiii au mari şanse să rămână în grija statului. „În legătură cu cazul celor doi frați care au fost abandonați la Spitalul Județean de Urgență Maramureș vă pot oferi următoarele detalii: copiii se află în spital pentru evaluări medicale de specialitate. În momentul de față se ține legătura cu asistența socială din cadrul spitalului pentru a ne informa când vor fi externați copiii. Avem asistent maternal pregătit pentru a prelua copiii la momentul externării. Am primit răspuns la adresa făcută către Direcția Județeană de Evidența Persoanelor Sălaj, prin care ni se comunică faptul că a fost identificată mama, ea având domiciliul în Sălaj” a declarat Florin Tărțan, purtător de cuvânt al DGASPC Maramureș. Poliția nu a găsit-o pe femeie, ea în acest moment nefiind la domiciliu.

Mai bine de jumătate dintre cazurile de copii abuzaţi sunt în mediul rural. Peste 90% dintre ele au loc, însă, chiar în sânul familiei.

Nu toți au oarecum „norocul” celor doi micuți. Alți copii sunt abuzați de părinții fără pic de remușcare. 1.200 de minori au ajuns în primele şase luni ale anului 2015 în plasament de urgenţă. În total, peste 6.700 de copii au fost abuzaţi. Nu toată lumea raportează. Unora nu le pasă, alţii nu ştiu, alţii nu au timp să raporteze despre un copil care nu este al lor.

CITEȘTE AICI ȘTIREA PUBLICATĂ ÎN PREMIERĂ DE ACTUALMM.RO DESPRE ACEST CAZ CUTREMURĂTOR.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA