AcasăActualitateDE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FLORILOR - O delegație din Botiza prezentă la...

DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FLORILOR – O delegație din Botiza prezentă la reuniunea din orașul Grasse, Franța

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Internaționale a Florilor, Consiliul Orașelor și Regiunilor de Dunăre (Council of Danube Cities and Regions) a invitat o delegație din comuna Botiza, Maramureș, la reuniunea ”Europa – Plante în oraș”, eveniment care a avut loc în intervalul 30 martie – 2 aprilie 2017, la Grasse, regiunea Provence Alpes Cote d’Azur. 

 

Din delegația formată din 34 de persoane, care a pornit din Botiza în 29 martie 2017, alături de primarul comunității, Florea Poienar, s-au aflat și reprezentanții Ansamblului Căminului Cultural ”Ruguțu”, care au asigurat manifestările culturale împreună cu solista de muzică populară, Măriuca Trifoi. Aceștia au prezentat tradiția și portul popular maramureșean, cântecele și ținutele populare fiind extrem de apreciate de gazdele franceze. 

Partea spirituală a vizitei în Franța a fost asigurată de preotul Sorin Ferenț, în timp ce punerea în evidență a aspectului culinar a revenit Iuliei Corău, care a oferit mâncăruri tradiționale românești. Ansamblul ”Ruguțu” a prezentat un program folcloric la un castel al Reginei Victoria, aflat în localitatea Grasse. 
DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FLORILOR primaria botiza in franta
”Îi mulțumim primarului Jerome Viaud, pentru amabilitatea cu care a primit delegația din Botiza și, în urma discuției avute, sper să construim un parteneriat de durată între comuna Botiza și localitatea Grasse. I-am transmis domnului primar că suntem onorați să ne aflăm în orașul mondial al parfumurilor și am precizat faptul că există o legătură între Grasse și Botiza. Astfel, locuitorii de aici folosesc florile pentru a crea parfumuri, iar botizenii folosesc florile la vopsitul lânei și pentru a face covoare vegetale. În zilele pe care le-am petrecut în acest frumos oraș al Franței am vizitat și câteva fabrici de parfum, dar și locuri cu destinație turistică. Nu în ultimul rând, aș dori să mulțumesc secretarului general al Consiliului Orașelor și Regiunilor de Dunăre, Eric Bartha, care a invitat la acest eveniment întreaga delegație din comuna noastră. După această experiență în Franța, am revenit în Botiza în 4 aprilie, cu amintiri minunate și impresii extraordinare.”, a declarat primarul comunei Botiza, Florea Poienar.
 
Informații furnizate de Primăria Botiza
 
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA