Acasăoameni noiPERFORMANȚĂ UNICĂ – Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a câștigat din nou Ultramaratonul Arctic,...

PERFORMANȚĂ UNICĂ – Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a câștigat din nou Ultramaratonul Arctic, în ciuda problemelor de sănătate

spot_img

DISTRIBUIȚI

PERFORMANȚĂ UNICĂ Bistrițeanul Tiberiu Ușeriu a reușit, vineri dimineața (ora României), să repete performanța de anul trecut și să treacă primul linia de finiș în Ultramaratonul Arctic, o competiție extrem de dificilă, în care a rămas în ciuda faptului că a suferit pe traseu degerături, iar medicii îl sfătuiseră să renunțe.

Este primul sportiv care reușește să câștige Ultramaratonul Arctic – o cursă infernală, de 566 de kilometri – doi ani la rând.

Contul oficial al competiției confirmă: Tiberiu Ușeriu a câștigat Ultramaratonul Arctic din 2017. Tibi a trecut linia de finiș la ora locală 1:25, la minus 36 de grade. Iată momentul când a ajuns la final:

„Tibi a câştigat şi anul acesta. A reuşit să facă imposibilul posibil!”, anunță contul de Facebook Tășuleasa Social, cel care a ținut un fel de jurnal al cursei întreprinse de românul Tiberiu Ușeriu.

ZyZ3PTgwMCZoYXNoPWI1NTdjMWNiZDQwZTE2M2M1MjY0YWM4YmI5ZjliYzQ0.thumb

Și Andrei Roșu, cel care anul trecut a participat la Ultramaratonul Arctic alături de Tibi Ușeriu, își împărtățește pe Facebook bucuria pentru noua reușită a colegului său: „Să se audă imnul nostru! Să deschidem șampania!”

Tiberiu Ușeriu mai avea, în urmă cu o oră, circa 4 kilometri până la linia de finiș. Urmăriți aici live finișul cursei:

„Doctorul o zis că mă scoate afară din cursă, că nu mă mai lasă!”, relata Tăsuleasa-Social, citându-l pe Tibi Ușeriu, după ziua a șasea a competiției.

„Tibi ajunsese la 9 dimineaţă în punctul de control, dar nu l-au lăsat să plece mai departe deoarece i se infectaseră zonele degerate. A trebuit să aştepte venirea organizatorului pentru decizia finală, doctorul nu a fost de acord cu plecarea lui. Tibi a mâncat, s-a odihnit şi a dormit 4 ore, după care … ce o fi fost în sufletul lui, numai el ştie”, relata Tăsuleasa-Social.

„I-am zis : Dacă voiai să mă scoţi din cursa, de ce nu m-ai scos după prima sută de metri ? Acuma nu mă poţi opri!”, a povestit Tibi Ușeriu.

ZyZ3PTgwMCZoYXNoPWZlNzlkY2I3MTA2MGUwN2NjMmRhYzUyZmFjM2E4OTVj.thumb

L-au lăsat în final să plece pe propria răspundere. Nu aveau cum să îl oprească, ar fi plecat trăgând şi rulota lor după el. L-au pansat şi l-au îngrijit cât au putut şi l-au lăsat să plece. O pasăre trebuie să zboare, nu o poţi ţine într-o colivie. Când a plecat, urmăritorul lui tocmai şosea. Recuperase 8 ore din diferenţa de 16 ore dintre ei, dar celelalte 8 ore Tibi le folosise pentru odihnă. Tibi e altfel. Majoritatea clachează când dau de greu. El e fix pe dos : cu cît e mai gravă situaţia, cu atît e mai determinat şi mai focusat. Exact la fel a fost şi anul trecut, aici a fost ajuns de PJ, cu care a luptat pînă la final.

„Eu nu mă mai opresc pînă la final. Până mâine dimineaţă eu termin cursa”, a promis Tiberiu Ușeriu.

Și chiar s-a întâmplat până la urmă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA